Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Isabelle Gullden
Foto: Nikola Krstic/NTB

Vipers jakter Final4-billett

De regjerende Champions League-mesterne er klare for to spennende kvartfinalekamper mot Krim.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mer enn to måneder er gått siden Vipers spilte sin siste gruppespillkamp i Champions League. Sørlendingene endte på andreplass i gruppen bak Györ og sikret avansement allerede i februar. I mellomtiden har laget gått seirende ut av REMA 1000-ligaen og startet sluttspillet i hjemlig serie.

Nå er det omsider klart for den første av to kvartfinaler i mesterligaen, og der venter Krim Mercator Ljubljana.

- Vi slo Krim knapt på bortebane, og vant 37-20 på hjemmebane i gruppespillet. Siden den tid er Krim klart forsterket med Anna Gros og Tatjana Brnovic fra henholdsvis Moskva og Rostov Don. Vår forventning er to tøffe kamper, med god tro på at vi skal kunne ta oss videre til Final 4, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Han er godt fornøyd med lagets prestasjon så langt i årets turnering.

- I løpet av gruppespillet har vi gradvis blitt bedre og mer stabile i spillet vårt. I etterkant ser vi jo at veien til Final4 ville vært enklere hvis vi hadde blitt nr. 3 i gruppespillet istedenfor nr. 2. Men det er god grunn til å være happy med den første delen av Champions League, og en direkte plass i kvartfinalene. 

Vipers har vært i Final4 to ganger tidligere. I 2019 endte laget på tredjeplass, før de i fjor gikk helt til topps i den gjeve turneringen.

- Det er mye som skal stemme for at vi igjen skal kunne vinne Champions League. En stort sett skadefri tropp er viktig. Så er troen på at det mulig noe av det viktigste å jobbe med. Vi føler oss mer som utfordrere til tittelen enn som forsvarere av tittelen. Angrepsposisjon er der vi ønsker å være, sier Gjekstad.

Før en eventuell Final4-helg, er det mange viktige kamper på norsk jord for sørlendingene. Sluttspillet er i gang, og om to uker skal Vipers forsvare norgesmestertittelen for fjerde året på rad. Da gjelder det å kunne omstille raskt. 

- Vi er godt trent i å omstille oss, og vet at kampene mot norske lag er grunnlaget for å få lov til å spille e-cup neste sesong. Vi liker å spille avgjørende kamper, og de er det mange av de neste ukene. Det er dette vi trener for, og da gjelder det å glede seg over situasjonen!

Kampene spilles søndag 1. mai kl. 14.00 og lørdag 7. mai kl. 18.00, og sendes på V4/Viaplay.