Martine Andersen
Martine Andersen ble toppscorer i den andre kampen mot Ungarn.

Nytt tap for juniorjentene mot Ungarn

LK02 (juniorjentene) kjempet og hadde en jevn andreomgang, men det endte med tap 21-31.

Denne helgen er LK02 (juniorjentene) på samling i Balatonboglár i Ungarn, hvor de skal møte Ungarn til to kamper. Et døgn etter det første oppgjøret var det fredag ettermiddag klart for den andre kampen mot Ungarn.

I det andre oppgjøret ble det også jevnt i kampens første minutter. De norske juniorjentene satte kampens første mål, og lagende fulgte hverandre tett frem til Ungarn tok ledelsen med 4-3.

Ti minutter ut i første omgang hadde Ungarn dratt litt ifra og økt til en tremålsledelse. Juniorjentene har syv minutter uten mål, men i samme periode har hjemmelaget dratt fra enda mer. Etter halvspilt omgang hadde Ungarn økt ledelsen til 11-6.

De ungarske jentene fortsatte å øke ledelsen utover i første omgang. Bare minutter før pause økte Ungarn til en nimålsledelse, som ble stående til omgangen var over. Det stod 18-9 til pause. Juniorjentene scoret like mange mål i førsteomgangen i torsdagens kamp mot Ungarn, men da slapp de inn fire færre mål.

Andre omgang startet veldig bra for juniorjentene, som på fire minutter spiste opp tre mål av Ungarns ledelse. De holdt i samme periode Ungarn målløse og det tok fem minutter før hjemmelaget scoret sitt første.

Det ungarske laget fant igjen flyten, og etter halvspilt omgang lå de igjen foran med ni mål. Så langt lå lagene likt i andre omgang, med syv mål hver.

Med åtte minutter igjen av kampen økte Ungarn ledelsen med ytterligere ett mål til 27-17.

Selv om andre omgang hadde bedre flyt og var en jevnere omgang fra juniorjentene, var ni mål til pause mye å skulle hente inn. Juniorjentene taper andreomgangen med kun ett mål, men det endte totalt med en timålsseier til Ungarn på stillingen 31-21.

Trener for LK02, Bente Norum, skriver i en e-post til handball.no at det gir dem stort utbytte å sparre mot et så samspilt lag med god bredde som Ungarn.

– Tidvis godt og tøffere forsvarsspill enn det vi så i går. Vi spiller oss til gode muligheter, men for mange bomskudd gir Ungarn mulighet til å kontre i flere perioder i kampen, sier hun.

Ungarn - Norge 31-21 (18-9)
Balatonboglár, Ungarn
Norges lag og målscorere: Martine Kårigstad Andersen (Follo HK) 6, Maja Furu Sæteren (Larvik Turn & IF) 4, Silje Alvestad (Follo HK) 3, Henriette Espetvedt Eggen (Fyllingen) 3, Mari Nilsen Solberg (Follo HK) 1, Anna Lunke Norum (Randesund IL) 1, Johanne Halseth Nypan (Byåsen) 1, Charlotte Koffeld Iversen (Flint Tønsberg) 1, Kaja Løken (Bækkelaget SK) 1, Kaja Røhne (Stabæk), Karoline Müller Lislien (Flint Tønsberg), Susanne Liberg Amundsen (Storhamar IL), Tora Tande-Elton (Ullern IF), Lina Waage Mossestad (Fyllingen), Celina Vatne (Flint Tønsberg) og Johanna Fossum (Sola).
Ungarns toppscorer: Laura Klaudia Kürthi og Petra Koronczai - 5.
Utvisninger: Norge 2x2 minutter, Ungarn 1x2 minutter