Camilla Herrem
Camilla Herrem ble kampens toppscorer med 8 mål.

Momentumet holdt ikke helt inn for Sola

Det lå an til en snuoperasjon for Sola mot Baia Mare, men kampen endte til slutt 29-29.

Alt lå til rette for en flott handballkamp i Stavanger Idrettshall. Kvartfinale i Europa League og god mobilisering fra hjemmefansen. Rumenske Baia Mare, som endte på andreplass i gruppespillet sitt, stakk av med seieren 40-32 i første kvartfinale mellom lagene, og Sola hadde dermed 8 mål å hente opp igjen. En oppgave de gule viste seg å være klare for fra start.

I forrige oppgjør fikk Sola en god periode mot slutten av første omgang, og skapte et voldsomt momentum, men ut i andre omgang dro Baia Mare fra og fikk etter hvert fullstendig kontroll på kampen. Camilla Herrem var på «hjemmebane» i Baia Mare, men måtte til slutt se rumenerne juble for seier.

Det var et heltent Sola på Stavanger Idrettshall, og i løpet av den første omgangen hadde de redusert Baia Mares ledelse fra 8 til bare 2 mål. Dermed sto det 16-10 til hjemmelaget, og det så tvilsomt ut at bortelaget skulle klare å få like mange bortemål som Sola gjorde i Romania. Til tross for den gode førsteomgangen slet Sola med å kontrollere Christina Laslo, som endte omgangen med 4 mål. Det var altså lagt opp til en svært spennende andreomgang.

Baia Mare klarte å nøytralisere kantspillerene til Sola i større grad under forrige oppgjør, men hjemmelaget sto godt i etablert angrep denne gangen, og tok sjansene sine. Novak fikk ikke kommet skikkelig i gang på scoringslisten i første omgang, og kunne gi Baia Mare flere strenger å spille på om ting endret seg i andre omgang.

Og kampbildet endret seg definitivt i andre omgang. Det ble en drømmestart for Baia Mare, og like fullt en marerittstart for Sola. Etter halvspilt andreomgang var stillingen 21-22 til Baia Mare og førsteomgangens påbegynte snuoperasjon var ødelagt.

Sola hadde en imponerende rekke i European League og vant alle matchene i gruppespillet, men Baia Mare ble til slutt for sterke for laget fra Stavanger over to kamper. De holdt likevel stand på hjemmebane, og kampen endte uavgjort.