Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sandefjord Håndball
Foto: Sandefjord Håndball

Veierød i nedrykkskamp mot kompis i siste runde?

Tre runder før serieslutt er mye avklart. Men ikke skjebnen til Einar Veierød og Tom-Eirik Skarpsno.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elverum tar gullet, og Drammen er sikret sølvet. Om bronsen blir det en durabelig kamp mellom Kolstad, Runar, Nærbø og ØIF Arendal. Men den mest pikante kampen finner vi lenger ned på tabellen.

- Tom-Eirik var hjemme hos meg senest torsdag og drakk litt rødvin, røper Sandefjord-trener Einar Veierød. Han og Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno er gode kompiser. Men må en av dem ta turen ned i 1.divisjon?

- Det kan fort bli sånn at vår aller siste kamp avgjør hvor vi spiller neste sesong, innrømmer Veierød, som har stått last og brast med Sandefjord siden 2011/12-sesongen.

Nøkkelmotstander for både Sandefjord og Haslum kan bli Halden. Sandefjords fordel er at de møter Halden hjemme i siste runde, mens Haslum møter østfoldingene borte søndag. Halden har tatt 16 poeng hjemme i "bunkersen", som de selv kaller Remmenhallen - tre poeng borte...

- Hvorfor har dere havnet tredje sist på tabellen, Veierød?

- Vi ligger vel omtrent der de fleste hadde trodd vi skulle havne. Vi var klar over at det ville bli en kamp for å overleve. Det positive er at vi har spilt oss til muligheten for fortsatt å klare oss - og at vi har bevist at vi kan spille gode kamper mot de fleste, sier Veierød og tenker på 34-34 mot Drammen og sure ettmålstap hjemme mot bronseaspirantene Nærbø og Kolstad.

- Hva har vært Sandefjords største problem?

- Forskjellen på topp- og bunnivå er for stort. Når vi er gode, er det flere spillere som er gode samtidig. Det har ikke skjedd ofte nok. Og så mangler vi litt rutine. I tillegg hadde vi en periode med økonomisk uro i klubben, men det var beundringsverdig hvordan gutta taklet det. De aksepterte lønnskutt i to-tre måneder. Nå er vi i gjenge igjen og håper at vi kan få etterbetalt det spillerne skulle ha hatt. Vi sto sammen da det kokte litt. Det er nok noe i at det er i motgang man blir sterk. Nå ser vi bare fremover og er godt i gang med å signere spillere for neste år. Blant dem som blir med er Sander Linderud, som mange har vært ute etter. Han er assistkongen vår.

- Du har ikke signert?

- Jeg pleier å skrive ettårsavtaler. Det har jeg ikke gjort ennå, men det kan hende jeg gjør det. Jeg har skjønt at jeg er ønsket. Det største problemet er at jeg har hundre prosent jobb i Handelsbanken. Det går mange timer i døgnet, og jeg kjenner det på kroppen. Blir jo 58 år i neste uke.

- Er det avgjørende for valget ditt hvor Sandefjord spiller neste år?

- Nei. Det ser ut som om vi får et bra lag neste år, og det er store sjanser for at vi vil kjempe i toppen av 1. divisjon om vi rykker ned. Og det kan jo være gøy med mange seire fremfor mange smeller. Men selvfølgelig er det morsomst å være med i REMA 1000-ligaen. Det er også det beste utstillingsvinduet for gutta, fastslår Veierød, som har to bekymringer før serieavslutningen.

- Den ene er at vi har tre bakspillere og en linjespiller ute med skade. Den andre er at jeg ikke ser bort fra at Haslum kan slå ØIF Arendal, som kanskje er i litt cupfinalemodus. Men ender vi likt med Haslum, går vi foran på innbyrdes oppgjør.

Da da vil nok rødvinen smake fortreffelig for Veierød og surt for Skarpsno.

Sandefjords tre siste: Nærbø (b), Runar (b), Halden (h).
Haslums tre siste: Halden (b), Arendal (b), Runar (h).

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.