Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Avkast 2021
Stian Bjermeland er trener for Oppsal.
Foto: Svein Andre Svendsen

Oppsal-treneren: - Vi må ta noen skalper

Oppsals damelag har spilt i REMA 1000-ligaen siden 2012/13. Men nå ringer alarmklokkene.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trener Stian Bjermeland prøver ikke å snakke seg bort fra at tabellplasseringen ikke har medført mange smell med champagnekorkene. Oslo-laget ligger som nummer 12, og i år blir det nedrykk for nummer 12, 13 og 14. Og gapet fra Oppsal til Tertnes på 11. plass er hele seks poeng.

- Vi er nødt til å ta noen skalper, lyder den klare meldingen fra Bjermeland. Altså vinne over noen av lagene som ligger bedre plassert. Heldigvis for Oppsal gjenstår kamper mot begge lagene som ligger bak, Follo (hjemme 10. mars) og Flint. Fordel nummer to: Også lagene på 11., 10.- og 9.-plass gjenstår for Oslo-jentene.

- Hvordan har dere havnet i denne situasjonen?

- Sesongen har vært utfordrende på mange måter. Det har vært korona og annen sykdom og skader. Siden desember har det vært en smørje av disse tingene - etter at høsten og oppkjøringen var bra. Vi hadde mellom tre og fem spillere ute hele januar og februar. Så bikket det over, sier Bjermeland - og tenker på at søndagens bortekamp mot Flint måtte utsettes på grunn av korona hos Oppsal.

- Nå er det landslagspause samtidig som det meldes om spillere på bedringens vei, så jeg tror vi skal stille kampklare mot Follo.

- Hva har vært positivt denne sesongen?

- Vi har fått en fin kjemi i spillergruppen, og vi har en fin treningshverdag. Jentene er flinke til å nullstille seg etter hver kamp og sette seg mål. Vi jobber på hver trening for å utvikle hver enkelt, sier 42-åringen, som mener at manglende stabilitet i en ung og urutinert tropp har medvirket til 14 tap på 19 kamper.

Oppsals ledestjerne har vært danske Marianne Haugsted, som kom fra Viborg før sesongen - dog uten så mange A-lagskamper. Nå ligger hun som nummer 11 på toppscorerlisten med 98 scoringer. Også keeper Lea Løkke-Øwre og bakspiller Henriette Jack Larsen har tatt steg fremover - i en sesong der flere har hatt like mange covid-19-tester som scoringer.

For Bjermeland er Oppsal-ferden over etter denne sesongen. Inn kommer trioen Henrik Wilhelmsen, Vigdis Holmeset og Linn Jørum Sulland - og det uansett om Oppsal spiller i REMA 1000-ligaen eller 1. divisjon neste sesong.
Bjermeland, som tidligere har trent Fjellhammer, Stabæk og Lillestrøm, vet foreløpig ikke om han skal trene et lag neste sesong, men håndball blir det uansett. Han er lærer på Bjørkelangen videregående med toppidrett håndball på timeplanen. Og på timeplanen står også Oppsal-kamper i mars og april.

- Jeg har troen på at vi kan berge plassen, avslutter Stian Bjermeland.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen.