Isabelle Gullden
Isabelle Gulldén var sentral i seieren mot Györ, og scoret 6 mål. Bildet er fra en tidligere kamp.

Vipers ett steg nærmere kvartfinale

Vipers er ett steg nærmere kvartfinale i Champions League etter 30-29 seier mot Györ.

Lørdag kveld var det duket for Håndballfest i Aquarama, hvor det var storlaget Györ som kom på besøk. Györ vant Champions League i 2017, 2018 og 2019. Det ungarske laget er storfavoritter til å ta tittelen også i 2022 etter 13/13 seiere før dagens kamp. Györ kom på besøk med flere norske landslagsspillere; Kari Brattset Dale, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Silje Solberg. Vipers er regjerende Champions League vinnere, og det var dermed duket for en spennende kamp i Kristiansand.

Det var Györ som kom best i gang i Aquarama, og tidligere Vipers-spiller Kari Brattset Dale fikk æren av å sette kampens første mål. Det tok fire minutter før Vipers og Nora Mørk satt sitt første mål, og reduserte til 1-2. De første minuttene av kampen var preget av få scoringer, og stillingen var 2-4 etter ti minutter. Bortelaget stod godt i forsvar og gjorde det vanskelig for Vipers å utligne i sine to overtallsperioder. Etter halvspilt første omgang lå Györ fortsatt to mål foran, på stillingen 4-6.

Marta Tomac vartet opp med to scoringer på rad, men det hjalp lite da Györ fortsatte å sette skuddene sine bak Katrine Lunde i Vipers-målet. Györs Norske spillere gjorde en god figur den første perioden av første omgang. Vipers utlignet til 11-11 etter 22 minutter, etter scoring av Jana Knedlikova. På andre siden av banen vartet Katrine Lunde opp med fine redninger mot slutten av første omgang. Etter 24 minutter var det Vipers som var foran for første gang i kampen på stillingen 12-11. De siste minuttene før pause hadde Vipers klart å dra i fra, og lagene gikk til pause på stillingen 16-13.

Nora Mørk

Nora Mørk var viktig framover på banen for Vipers. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Nikola Krstic

Også i andre omgang var det Györ som kom best i gang. De første minuttene av andre omgang ble det laget mange mål fra begge lag. Etter 35 minutter stod det 19-17 på resultattavlen. Katrine Lunde fortsatte å varte opp med gode redninger i andre omgang, og gjorde det spesielt vanskelig for Györs kantspillere. Etter ti minutter var stillingen 22-19 i Vipers favør. Györ la seg ut i en 5-1 formasjon, men Vipers Kristiansand klarte å løse det. Etter halvspilt andre omgang var stillingen 24-21.

Nora Mørk og Isabelle Gulldén spilte godt sammen i angrep, og hadde til sammen 9 scoringer etter 45 spilte minutter. Etter 19 minutter var de igjen like langt, etter at Györ utlignet til 25-25. Det ble dermed spennende de siste ti minuttene av kampen. Györ scoret også det neste målet, noe som resulterte i en time-out for Vipers. Fem minutter før slutt ledet Vipers med tre mål etter scoring av Nora Mørk. Katrine Lunde vartet opp med en viktig redning 30 sekunder før slutt, og Vipers vant til slutt 30-29.

Dersom CSKA slår Metz søndag er Vipers dermed direkte videre til kvartfinale i Champions League. Vinner Metz må Vipers ut i playoff mot Borussia Dortmund som starter 26. Mars.