Stor stemning i Håkons Hall
Bra stemning i Håkons Hall da Elverum tok imot THW Kiel.

THW Kiel tok siste stikk og vant med ett mål

En thriller avslutning og god kamp av Elverum. Likevel var det THW Kiel som vant 31-30.

For en kamp av Elverum!

Gutta fra Innlandet holdt tyskerne i sjakk i det som kan kalles deres nye storstue, Håkons Hall på Lillehammer.

Nok en gang fylte de opp hallen mot et storlag fra Europa. Om det ikke var utsolgt torsdag kveld, var det bra trøkk på tribunen av hele 8532 tilskuere.

- Champagnehåndball, kalte V4s kommentator Peder Seierstad kampen ganske tidlig.

Vertene viste lite respekt for et av Europas beste klubblag. De gikk tidlig i føringen, og om det ikke lå likt lå de stort sett ett lite hakk foran. Faktisk før fem minutter var spilt hadde Elverum disket opp med både flyver og ekstremt raske avkast som ga uttelling. Og akkurat dette tempoet var også noe gjestene Harald Reinkind og Sander Sagosen fryktet, da de ble intervjuet ved ankomst til arenaen.

Sander Sagosen Kiel

Sander Sagosen scoret seks ganger fror THW Kiel. Foto: Geir Olsen/NTB

Mens Elverum hadde kontroll på førsteomgangen, var det gjestene fra Tyskland om styrte den andre. De hentet fort inn den lille ledelsen Elverum hadde til pause og lå fort det lille hakket foran. Rollene var med andre ord byttet om, men Elverum ga aldri opp.

Til tross for å ligge bak store deler av andre omgang, kjempet vertene godt, og med fem minutter igjen var stillingen 30-30.

Det ble en thrilleravslutning uten like. Da det gjensto tre minutter av kampen krasjet Sander og Patrick Wiencek hode mot hode i angrep og ble liggende. Begge gikk heldigvis av banen for egen maskin. Sander, noe irritert, måtte se de neste tre angrepen fra benken.

Friis reddet straffe, Landin reddet, rot i forsvar, rot i angrep, Elverum var i overtall, ingen scorte før det gjenstod 30 sekunder. Da var det Kiel som fikk ballen i mål og Børge Lund tok timeout. Kiel fikk nok en to-minutters utvisning i det det gjenstod åtte sekunder, og Elverum hadde sjansen til å klare uavgjort.

Kasper Thorsen Lien fikk en fin mulighet fra kanten, men Niklas Landin som denne kvelden hadde tatt flere 100% sjanser, stoppet nok en god mulighet fra Elverum.

Til tross for en veldig bra kamp hjalp det atså lite at Landin stod som den helten han er kjent for.

- Vi stoler fult på ham bakerst, sa Sander med et glimt i øye til V4 etter kampen. Det var en fantastisk kveld på Lillehammer og Sander håper på å se mer av dette i norsk håndball.

Kveldens toppscorer ble Eric Johansson med 8 mål.

Toppscorer mot Kiel
Selv med tap mot THW Kiel ligger Elverum fortsatt på 5. plass og ligger godt an til playoff-spill.

De to beste lagene i hver gruppe kvalifiserer seg direkte til kvartfinalene i mai, mens 3. til 6. plassen må ut i playoff for å kvalifisere seg til de resterende fire kvartfinaleplassene.

Det gjenstår tre kamper for Elverum i gruppespillet, og neste kamp spilles onsdag 23. februar borte mot Aalborg.