Anniken Obaidli

Storhamar klare for kvartfinale

Storhamar vant den avgjørende kampen mot Handball Club Lada, og er dermed videre i European League.

Se høydepunkter levert av EHF:

Med seier 30-25 over russiske Handball Club Lada, endte Storhamar på andreplass i gruppe C og kunne juble over en plass i kvartfinalen. Herning-Ikast gikk også videre fra gruppen.

Handball Club Lada åpnet målprotokollen, men det var den eneste gangen hjemmelaget var i ledelsen. Storhamar tok føringen fra start og ledet 6-3 etter 11 minutter. Hjemmelaget kjempet for å holde følge og var kun målet bak til pause. Da stod det 11-10 i Storhamars favør.

Hamar-laget fortsatte den gode trenden i andre omgang. Anniken Obaidli scoret omgangens første mål, og fire minutter inn i omgangen var de fire mål foran. Nok en gang kjempet Lada seg inn i kampen igjen, og minutter senere var de kun ett mål bak på stillingen 16-17. Likevel så det ut til at de blå og gule hadde bestemt seg. Storhamar rykket ifra igjen, og med ni minutter igjen på klokken var de fem mål foran. Den ledelsen beholdt de kampen ut, og vant til slutt 30-25. Storhamar er dermed klare for kvartfinale i European League for andre gang i historien!

Emilie Hovden ble Storhamars toppscorer med syv mål, tett etterfulgt av Betina Riegelhuth og Anniken Obaidli som scoret seks mål hver.

De norske jentene møter Viborg i kvartfinalen. Den første av to kamper spilles 26. mars.