Maja Magnussen
Maja Magnussen gjorde mange fine mål for Sola i dagens kamp.

Sola gruppevinnere i European League

Sola HK vant med hele 15 mål mot kroatiske HC Lokomotiva Zagreb, og er dermed gruppevinnere i gruppe A.

Sola HK spilte siste bortekamp i gruppe A i EHF European League søndag kveld. På motsatt banehalvdel i Zagreb stod HC Lokomotiva. Med seier i kampen var Sola sikret gruppeseier.

Med fire seiere fra tidligere i turneringen i bagasjen, var Sola klare favoritter før søndagens møte. HC Lokomotiva på sin side stod med fire tap. For ganske nøyaktig to uker siden møttes de to lagene dessuten til et første oppgjør - og Solas 25-18-seier den gang trygget i alle fall de norske supporterne en del på forhånd.

Selv om HC Lokomotiva hadde fått tilbake noen sentrale spillere som var fraværende ved det første oppgjøret, var det Sola som var i førersetet også denne kampen. Omtrent midtveis i den første omgangen hadde Sola bare sluppet inn fire mål, men selv scoret 14.

Til pause var Sola solid foran: 23-11.

Også i den andre omgangen var det de gule som var best. De kroatiske spillerne slet med å finne sjanser i angrep, og Sola benyttet en hver anledning til kontringer og raske angrep. Høyrekanten Maja Magnussen storspilte begge veier, og fikk mange sjanser i angrep. Hun endte som Solas toppscorer i en kamp hvor hjemmelaget i Zagreb ble herjet med fra start til slutt.

Sola vant med imponerende 15 mål og hele 40 nettkjenninger på 60 minutter. Sola er klare for kvartfinale.

Siste gruppespillkamp i EHF European League for Sola er mot ES Besancon. Kampen spilles søndag 20. februar klokken 16:00.