Sander Heieren
Keeper Sander Drange Heieren stengte buret i store deler av kampen, og stod til slutt med en redningsstatistikk på 37 prosent.

På god vei mot kvartfinale

Drammensgutta hadde god kontroll på Krasnodar gjennom hele kampen, og vant til slutt overlegent 37-23.

Drammen møtte russiske SKIF Krasnodar på hjemmebane i dagens kamp. De norske gutta spiller om en kvartfinale i EHF European Cup, og skal dermed møte samme motstander i to kamper. Sammenlagtvinneren går videre til kvartfinale.

Før kampen uttalte Drammens trener, Kristian Kjelling, at det er et ungt og godt russisk lag som møter dem, men at han trodde de likevel skulle ha en relativt god kjangs mot dem.

– Jeg regner det som en 50/50-sjanse om vi går videre. Kanskje en dreining mot 60/40 i favør dem fordi de avslutter med hjemmekamp, sa han.

Det var av den grunn en spent stemning da lagene møttes på parketten. Krasnodar kom best i gang. Russerne viste at de var raske og kunne løpe, og scoret på to kontringer tidlig i omgangen. Drammen slet litt med å komme til gode sjanser i angrep, og bommet da de først fikk muligheten på en kontring. Etter fire minutter kom den første scoringen til Drammensgutta, notert kanten Markus Foslund Niva.

Drammen viste at de også kunne løpe. Med godt forsvar og gode keeperredninger, fikk de blåkledde tre kjappe scoringer, og var oppe i ledelsen. I etablert forsvar hadde de også god kontroll på Krasnodar som slet med å sette ballen i mål. Det tredje målet til russerne kom ikke før i det ellevte minuttet. Sander Drange Heieren stod meget godt i mål, og plukket flere baller. Hittil var det en omgang preget av mange kontringer, og til tross for en litt treg start for hjemmelaget, virket det som at de hadde god kontroll på Krasnodar. Halvveis i omgangen stod stillingen 9-5 i favør Drammen.

Det ble derimot litt tøffere for Drammensgutta i andre halvdel av omgangen. De kom til flere gode sjanser, men var ukonsentrerte i avslutningene og bommet mye. Etter 20 minutter var stillingen 12-8. Men hjemmelaget falt også litt ned i forsvar, og gjorde det enkelt for russerne å redusere. Med en tominutter på tampen av omgangen, og attpåtil en russisk scoring i åpent mål, reduserte Krasnodar og stillingen stod dermed 16-14 til pause.

Sindre Aho

Sindre Aho spilte en god kamp, og scoret åtte av Drammens mål.

Drammen åpnet omgangen med et flott angrep, etterfulgt av en kontring. Det var en ny gnist i laget, og man så at de hadde bestemt seg for å gjøre det vanskelig for russerne. Krasnodar fikk så to tominuttere rett etter hverandre, og Drammen startet godt med å utnytte dette. De klarte dog ikke å stå godt nok i forsvar, og lot dem skyte relativt fritt. Perioden ender 2-2, men Drammen beholdt ledelsen. Ti minutter ut i omgangen stod stillingen 24-18.

I forsvar ble Drammen heretter litt ryggende og passive, og lot Krasnodar skyte på et flatt forsvar. De fikk dermed mulighet til å hente seg litt inn i kampen igjen. Men Drammensgutta spilte fint angrepsspill, og er tålmodige og setter sjansene i nettet. De hadde endelig skikkelig god flyt i spillet sitt, og dro sakte, men sikkert ifra. Halvveis i omgangen kommer en flyver fra Viktor Norberg til Sindre Aho, og med det stod stillingen 27-20.

Drammen så seg ikke tilbake, og det ble rett og slett lekestue herfra og utover. Det sa helt stopp for russiske Krasnodar, mye takket være Heieren bak i mål. De blåkledde lekte seg gjennom resten av kampen, med mye fint angrepsspill og flere fine kontringer. Kampen endte til slutt 37-23.

Drammen møter Krasnodar til returkamp neste lørdag (19.02) kl. 16.00. Vinneren sammenlagt går videre til kvartfinale i European Cup.