Emilie Hovden
Emilie Hovden scoret tre mål i returoppgjøret mot Herning-Ikast. Bildet er fra en tidligere kamp.

Nytt tap i European League

Herning-Ikast ble for tøffe i returoppgjøret som endte med tap 24-32 til Storhamar.

Lørdag ettermiddag møtte Storhamar danske Herning-Ikast til returoppgjør i European League. Forrige ukes kamp endte med tap 27-35, som la Storhamar på en foreløpig tredjeplass i gruppe C.

Emilie Hovden satte kampens første mål for Storhamar og like etter kom Kristin Venn med 2-0 scoringen. Etter dette kom Herning-Ikast i gang og det stod 3-3 etter fem minutter.

Ti minutter ut i førsteomgangen hadde Herning-Ikast økt til en 6-3 ledelse. Bare minutter senere økte det danske laget med ytterligere to mål, og da tok Storhamar en timeout på stillingen 8-3.

Ut fra timeouten fikk Storhamar tre kjappe scoringer og spiste opp halve ledelsen til hjemmelaget. Etter halvspilt omgang stod det 9-6, og rommet på tre mål ble stående i syv minutter før Storhamar kom to mål bak.

De siste minuttene før pause vant Herning-Ikast syv mot Storhamars to mål, og det ble et rom på syv mål. Storhamar lå bak 13-20 da lagene gikk til pause.

Andre omgang startet godt for de gulkledde som fikk to kjappe scoringer og minsket ledelsen til fem mål. Storhamar tettet godt i forsvar i en overtallsperiode, og etter syv minutter stod det 23-19 på stillingstavlen. Det svingte litt for Storhamar og de fikk ikke treff på flere gode sjanser, som gjorde at de igjen kom syv mål bak Herning-Ikast på stillingen 21-28.

Med ti minutter igjen av omgangen økte Herning-Ikast til en nimålsledelse. Storhamar ga seg ikke og hentet inn et par mål av ledelsen, men Herning-Ikast svarte raskt. Det danske laget ledet med ni mot slutten, men Storhamar hentet inn ett mål og kampen endte 32-24. Storhamar ligger fortsatt på en foreløpig tredjeplass i gruppen, med 2 poeng etter fire kamper spilt. De to beste går videre til kvartfinalen.

Storhamar spiller sin neste kamp i European League mot rumenske Magura Cisnadie, som ligger på andreplass i gruppen, lørdag 12. februar klokken 18:00.