Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Camilla Herrem
Camilla Herrem storspilte mot Besancon, og endte til slutt på hele 13 scoringer! Herrem ble kåret til Solas beste spiller.
Foto: Kenneth McDowell

Ny seier for Sola i European League

Sola imponerer i European League, og vant sin sjette på rad etter 34-27 seier mot Besancon.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter levert av EHF:

Søndag kveld tok Sola imot ES Besancon Feminin til kamp i Stavanger idrettshall. Sola var allerede før kampen klare for kvartfinale. Sola kunne melde om 1600 solgte billetter før kampen, så det lå an til god stemning og en spennende kamp i Stavanger.

Det var Sola som startet med ballen i Stavanger Idrettshall, men bortelaget fikk æren av å sette den første ballen i mål. Det tok litt tid før Sola scoret sin første scoring, men etter fire minutter løsnet det for Kristina Novak som reduserte til 1-3. Begge lagene kjørte mye tempo i angrepsspillet sitt, og det ble scoret mange mål de første minuttene. Camilla Herrem utlignet etter ni minutter til stillingen 6-6.

Maja Magnussen storspilte første halvdel av første omgang, og hadde rukket å score 4 mål de første 16 minuttene. Ett minutt senere sendte Camilla Herrem Sola opp i ledelsen for første gang på stillingen 10-9. Kantspillerne til Sola var virkelig i slaget i første omgang, og på kun 20 minutter hadde de scoret 9 av Solas 12 mål. Tonje Haug Lerstad kom inn i Sola målet halvveis i første omgang, og hadde en redningsprosent på 75% til pause. Lagene gikk i garderoben på stillingen 17-11, etter at Camilla Herrem satt sitt åttende mål for dagen.

Sola jubler med Camilla Herrem
Foto: Kenneth McDowell

Sola har imponert stort i European League denne sesongen. Bildet er tatt fra en tidligere kamp. Foto: Kenneth McDowell

I andre omgang var det Besancon som scoret det første målet, men Sola kom best i gang. Etter 35 minutter hadde Sola økt ledelsen ytterligere til 21-14. Frøydis Seierstad Wiik var god i starten av andre omgang, og hadde satt 4 mål på andre omgangs syv første minutter. Besancon nektet å la Sola dra mer i fra og la om til 7 mot 6 i angrep, noe som så ut til å fungere bra. Etter 40 minutter hadde Besancon redusert til 19-23. Etter halvspilt andre omgang var Besancon kun to mål bak på stillingen 23-25.

Ti minutter før slutt ledet Sola med 4 mål, på stillingen 29-25. Camilla Herrem satte sitt 13. mål etter 21 minutter og sendte Sola ytterligere opp i ledelse. Fem minutter før slutt ledet hjemmelaget 31-27, og det lå an til å bli noen spennende minutter på slutten av kampen. Sola dro ifra i sluttminuttene, og vant til slutt 34-27.   

Sola var allerede før dagens kamp klare for kvartfinale, hvor de møter Camilla Herrems tidligere klubb Baia Mare. Kampene spilles 26.03 og 02.04.

KAMPFAKTA
EHF European League, gruppe A 
Sola HK – ES Besancon Feminin 34-27 (17-11) 
Stavanger Idrettshall, Stavanger
Toppscorer Sola: Camilla Herrem – 13 mål
Toppscorer Besancon: Sabrina Zazai – 8 mål
Utvisninger: Sola 3x2min, Besancon 1x2min

Se full kamprapport her. 
Les mer om norske lag i E-cup her. 
Les mer om EHF European League her.