Tors Haugseng
Tord Haugseng scorte 5 mål og ble Nærbøs toppscorer i kveldens kamp.

Nærbø til kvartfinale i Europacupen

Nærbø tok seg videre til kvartfinalen i EHF European Cup, tross tap i kveldens kamp.

Det første møtet mellom Nærbø og CSM Focsani endte med storseier for det norske laget. Etter å ha vunnet med 13 mål på hjemmebane hadde Nærbø et kjempegodt utgangspunkt for avansement før kveldens europaligakamp.

I en fullsatt arena var det rumenske Focsani som satte kampens første ball mellom stengene foran hjemmepublikummet. Halvminuttet senere doblet hjemmelaget ledelsen da de satt sin andre scoring. Nærbø reduserte i neste angrep og det var jevnt mellom lagene i åpningsminuttene.

Focsani var tydelig ivrige på revansje etter tapet i første oppgjør og spillerne var dyktige i begge ender av banen. Hjemmelaget spilte hurtig i angrep og viste fysisk styrke i forvaret sitt. Etter snaut åtte minutter spilt ble forsvarsspillet litt for tøft og Foscani fikk kampens første utvisning på stillingen 5-3. Nærbø utnyttet overtallsperioden til å kneppe inn på ledelsen til Foscani og etter ti minutter spilt var de kun ett mål bak.

De neste minuttene var det laget fra Romania som spilte best. Etter tre scoringer på rad var hjemmelaget oppe i en firemålsledelse, og stillingen var 10-6. Nærbø hevet spillet sitt de neste minuttene og var kun målet bak med drøyt tolv minutter igjen av omgangen. Med ni minutter igjen satte Nærbø utligningsmålet. På det tidspunktet hadde begge lag satt tolv mål mellom stengene.

Lagene fulgte hverandre tett de siste minuttene.Etter en målrik førsteomgang gikk hjemmelaget til pause med en knepen ledelse, og måltavla viste 17-16 da lagene gikk i garderoben.

Det var Nærbø som åpnet scoingskontoen i andreomgang etter snaut to minutter spilt. Det var jevnt i åpningsminuttene også i denne omgangen. Hjemmelaget sto tøft i forsvar og Nærbø hadde tidvis store problemer med å komme til gode sjanser. Etter ti minutter spilt av omgangen hadde bortelaget kun satt tre baller i mål. Viktige redninger fra Halvor Nærland bakerst i banen hindret Focsani i å komme mer enn ett mål foran.

Etter seks minutter uten mål utlignet Nærbø eminent vis, ved en flyver. Etter drøyt 13 minutter spilt gikk bortelaget opp i ledelsen for første gang i kampen på stillingen 20-21. Da omgangen var halvspilt var det Foscani som igjen hadde overtatt ledelsen. Stillingen var da 22-21.

Hjemmelaget fortsatte å spille tøft i forsvar og økte ledelsen de neste minuttene. Da det var ti minutter igjen av kampen hadde Foscani en tremålsledelse. Hjemmepublikummet heiet spillerne sine frem og de fortsatte å prestere godt de neste minuttene. Da det var fire minutter igjen på klokka var Nærbø syv mål bak. Bortelaget hevet seg mot slutten og reduserte ledelsen de siste minuttene. Da dommerne blåste av kampen viste måltavla 32-28.

Til tross for at det var spenning i store deler av kampen, var sammenlagtseieren aldri truet og det var spillerne fra Nærbø som kunne juble høyest etter å ha sikret kvartfinaleplass. Det norske laget vant åttendelsfinalen 67-58 sammenlagt.