Kristina Novak
Kristina Novak spilte en kjempekamp, og kunne notere seg for åtte scoringer. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Ett steg nærmere kvartfinale

Sola hadde kontroll på ungarske Mosonmagyarovari gjennom hele kampen, og vant til slutt 31-26.

I kveldens kamp spilte Sola bortekamp på hjemmebane mot ungarske Motherson Mosonmagyarovari. Opprinnelig skulle kampen vært spilt 22. januar i Ungarn, men ble utsatt grunnet koronasmitte.

Sola og Kristina Novak startet ballet med å plukke en retur og sette den i mål. Mosonmagyarovari sine to neste angrep havnet rett i hendende på de gulkledde som kontret, og allerede etter to minutter stod stillingen 3-0. Det var et ivrig Sola-lag som stod på banen, og de kjempet for hver eneste ball i forsvar. Ungarerne slet med å få ballen i mål, og det andre målet kom ikke før i det åttende spilleminuttet.

Sola-jentene begynte å slurve litt når Mosonmagyarovari la seg ut i en 5-1-formasjon. De fikk et par kontringer imot seg, men løp også flere gode returløp. Etter ti minutter var stillingen 4-6, og like etter satte Camilla Herrem en iskald straffe som økte ledelsen med ytterligere ett mål. Tenningen var påskrudd igjen, og Sola var raske når de først fikk muligheten til å kontre. Og det ble det mye av i den første omgangen – Mosonmagyarovari var ikke like raske i beina som de gulkledde.

I forsvar fortsatte Sola å stå tett, og presset flere av skuddene til de ungarske jentene over mål. Keeper Amalie Frøland stod også meget godt, og plukket flere baller. I førsteomgang hadde hun en redningsprosent på over 41 med sine syv redninger. Da omgangen gikk inn i de siste ti minuttene stod stillingen 12-5 til Sola. Herfra spilte lagene jevnt, og det stod lenge 16-9 på stillingstavla. Sola beholdt 7-målsledelsen, og gikk til pause med 17-10.

Camilla Herrem

Camilla Herrem ble kåret til kampens beste spiller med god grunn. Hun scoret ti mål i kveldens kamp.

Andreomgangen startet litt turbulent for Sola. De fremprovoserte en teknisk feil hos Mosonmagyarovari, men kastet bort muligheten sin i angrep. Til tross for en tidlig scoring fra Camilla Herrem, bommet Sola-jentene på sjansene sine, og ga ungarerne mulighet til å redusere. Mosonmagyarovari scorte fire kjappe, og seks minutter ut i omgangen stod stillingen 14-18. Steffen Stagavik så seg nødt til å ta en timeout.

Det neste angrepet til Sola ble gjennomført med glans, og de klarte å rulle ballen ut til kanten Maja Magnussen som satte ballen perfekt i mål. Like etter fikk Camilla Herrem en kontringsball, og Sola er tilbake i en solid ledelse på seks mål. Men Sola-jentene klarte ikke helt å finne tilbake til den gode flyten de hadde i angrep i førsteomgang. De hadde god kontroll på Mosonmagyarovari i forsvar, men bommet mye fremover. De kom til flere gode sjanser, men var upresise i avslutningene. Det førte til flere minutter med måltørke for begge lag.

Men i midten av omgangen løsnet det litt igjen for de gulkledde, og de øker ledelsen. Etter 16 minutter stod det 16-23, og Mosonmagyarovaris trener måtte ta en timeout. Keeper Tonje Haug Lerstad gjorde et godt innhopp og fikk tre redninger på rappen. Etter nærmere åtte minutter med måltørke, scoret ungarerne det 17. målet.

I det 20. minuttet i omgangen satset Live Rushfeldt Deila godt, og fikk en syvmeter. Den satte Camilla Herrem i mål, og scoret dermed sitt tiende mål for kampen. Stillingen stod 26-19 til Sola. De siste minuttene var preget av mange gode enkeltprestasjoner, der spesielt Kristina Novak viste hva hun var god for. Sola-jentene ga likevel Mosonmagyarovari en mulighet til å spille seg mer inn i kampen, og de reduserte ledelsen noe. Men de gulkledde hadde god kontroll de siste minuttene, og for å sette prikken over i-en, satte Kristina Novak sitt åttende mål i nettet i siste sekund av kampen.

Kampen endte til slutt 26-31, og med det har Sola satt seg i en god posisjon for å vinne gruppa si. Neste kamp for Sola spilles allerede på søndag, der de møter det ungarske laget til returkamp. Kampen spilles klokken 14.00, og kan ses på Viasat 4.