Annonse
Samarbeidet med Gjensidige

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ane Mällberg
Ane Mällberg coacher laget sitt i en tidligere kamp.
Foto: Annik Nielsen

Varsko! Nå er Romerike kommet i seierssiget

Fem seire på de siste seks kampene! Romerike Ravens er på vei bort fra bunnsjiktet.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi er kommet inn i en god flyt, og alle pilene peker oppover. Det er blitt mer struktur, og flere har meldt seg på, sier REMA 1000-ligaens yngste trener, Ane Victoria Ness Mällberg. Hun var tidenes yngste eliteserietrener da hun 27 år gammel overtok hovedansvaret i Rælingen. Nå har Rælingen inngått ekteskap med fem andre og blitt Romerike Topphåndballklubb - med kallenavnet Romerike Ravens. Sjefen heter fortsatt Ane og er blitt 29 år.

Rælingen, Nit-Hak, Lillestrøm HK, Skedsmo HK, Skjetten HK og Frogner IL utgjør ravnene, som ennå ikke har fylt ett år. Det skjer 10. februar.

- Det var mye nytt i starten. Ny hall, nytt styre og nye spillere inn. Med en relativt ung tropp svingte prestasjonene veldig, forklarer Ane, som også forklarer det unorske navnet Ravens.

- Klubbene i Romerike Topphåndballklubb kommer fra et stort område, så vi måtte prøve å finne noe alle kunne føle eierskap til. Det kom opp flere forslag, og så var jentene med på å stemme frem Romerike Ravens, sier Ane om hvordan NFL-laget Baltimore Ravens fikk en navnesøster i Norge. Om navnevalget lyder det slik på klubbens hjemmeside: «Ravnen er svart med metallglans i blålilla eller grønt, og jakter gjerne glitrende metall. Den opptrer enkeltvis, i par eller flokk. Den er intelligent, oppfatter situasjoner og løser problemer raskt.»

- Hvor høyt sikter Ravens i fremtiden?

- Målet på lang sikt er å være med å kjempe om medaljene, men først må vi skaffe oss en god grunnmur med styre og spillere. Målet i år er topp åtte. Så skal vi fortsette å styrke klubben økonomisk og med profesjonaliteten. Vi skal ha tett samarbeid med klubbene rundt og skape noe som varer på sikt.

Halvparten av spillerne i stallen er fra Romerike og ifølge Mällberg jobbes det veldig bra i yngre klasser i mange av samarbeidsklubbene. Muligheten for påfyll av lokale spillere virker lovende. Så skal noen klassespillere utenfra løfte ravnene opp dit utsikten er bedre.

- Så langt ser det ut som om klubbsammenslåingen har vært populær. Vi er laget med tredje flest tilskuere (550 i snitt), og vi har fått mye støtte og blest. Det har gitt oss energi, og det er gøy å være på hjemmebane, sier Vormsund-jenta om byttet fra Marikollhallen, med plass til 350 tilskuere, til Skedsmohallen, som tar 3500. Der spilte Kiss en gang, men nå er det ravnene som mottar kyssene. I siste hjemmekamp ble det storseier over Tertnes.

Tidligere i vinter sørget romerikingene for en av seriens store overraskelser da det ble 27-23 over Storhamar borte. - Det var høydepunktet foreløpig. Da var det mange som hadde dagen og meldte seg på samtidig, lyder Anes forklaring.

I søndagens kamp kom en like viktig seier: 27-25 over Fredrikstad borte - et av lagene Ravens kjemper mot om en sluttspillplass.

- Serien er ekstrem jevn, og det er gøy for ligaen. Nå er målet å vinne de jevne kampene, sier Ane, som har full tillit hos styret. Da prestasjonsklubben ble etablert, fikk både hun og assistent Michael O'Sullivan fireårskontrakter.

- Jeg er veldig fornøyd med dem jeg har rundt meg. Vi hadde ikke vært der vi er uten dette teamet, sier Ane. Og teamet inkluderer også pappa Geir Mällberg, som er keepertrener.

Til tross for sin unge alder har Ane rukket å skaffe seg lærerutdanning med master i idrett, trener 4-utdanning og hun er også blitt trener for LK06-landslaget sammen med Gro-Hammerseng-Edin.

Den nærmeste fremtiden heter Oppsal (hjemme lørdag) og Follo (borte 2. februar). Ravnene planlegger å stjele flere poeng.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.