Steffen Stegavik
Steffen Stegavik ledet Sola til sin andre seier i European League.

Seier og tabelltopp for Sola i European League

Sola vant sin andre kamp i European League mot Zagreb 25-18, og topper dermed tabellen i gruppe A.

Lørdag var det duket for ny European League kamp for Solajentene. Kampen skulle egentlig blitt spilt 9.januar, men ble utsatt på grunn av Covid-19. Sola kom fra storseier mot Besançon i forrige European League kamp, hvor de vant 39-32. Sola kjemper om tabelltopp og kvartfinaleplass i European League, noe som vil være historisk for stavangerlaget.

Det tok ikke lang tid før Solalaget satt ballen i mål. Etter kun 20 sekunder fikk Kaja Horst Haugseng sjansen fra linjeposisjon og satt den enkelt forbi målvakten. Det tok nesten 4 minutter før Zagreb scoret sitt første mål, og reduserte til 1-2. Etter 6 spilte minutter var lagene likt på stillingen 3-3. Kristina Novak stod fram og scoret tre mål på rappen, og sendte Sola opp i en tomåls-ledelse etter 10 minutter. Sola fortsatte å sette ballen i mål, og stillingen var dermed 10-6 etter halvspilt førsteomgang.

Sola spilte godt angrepsspill, men slet med å henge med i forsvar. Zagreb fikk score enkle mål mot Solajentene, og klarte dermed å holde seg inne i kampen. Tonje Lerstad vartet opp med en dobbelredning på straffe, og Sola ledet med 3 mål etter 20 minutter. Sola slet med å score mål de siste minuttene før slutt, og lagene gikk til pause på stillingen 13-11.

Camilla Herrem

Camilla Herrem og solajentene hadde ingen problemer med å beisere Lokomotiv Zagreb. Foto: Kenneth McDowell.

Også i andre omgang var det Sola som kom best i gang. Tre minutter ut i andreomgang hadde Solajentene allerede klart å sette tre baller i mål, mens Zagreb fortsatt stod på 11 scoringer totalt. Etter 40 spilte minutter ledet Sola 17-12. Zagreb scoret to mål på rappen og reduserte til 18-14 etter halvspilt andre omgang.

Målvakt Tonje Lerstad stod en god kamp for Sola, og lå med mellom 40% og 50% redninger hele kampen. Ti minutter før slutt ledet Sola med 5 mål, på stillingen 20-15. Sola klarte å riste av seg Zagreb og storspilte de siste minuttene. Sola vant til slutt 25-18 og sikret seg tabelltopp i gruppe A.

EHF European League kvinner – Gruppespill
Sola HK – HC Lokomotiv Zagreb 25-18 (13-11)
Stavanger idrettshall, Stavanger
Solas toppscorer: Kristina Novak – 7 mål
Lokomotiv Zagrebs toppscorer: Andrea Simara, Andrea Sedloska & Kristina Prkacin – 3 mål
Utvisninger: Sola 2x2 minutter, Lokomotiv Zagreb 3x2 minutter