Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vipers Jubler
VIpers jubler etter en av sine mange seire.
Foto: Nikola Krstic/NTB

Snart starter kvinnelagene igjen

VM-pausen er snart over, og lagene i REMA 1000-ligaen skal kaste ballen i gang.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 5. januar er ferien over for lagene i REMA 1000-ligaen for kvinner. Da spilles det tre kamper, og når de er unnagjort står alle lagene med 12 spilte kamper og mangler kun en kamp for at serien skal være halvspilt.

Ikke uventet ligger Vipers på toppen av tabellen, laget har kun avgitt et poeng på de 11 første kampene - det var mot Fana i september. På andre plass finner vi Storhamar som har to tap, mot Vipers og noe overraskende mot Romerike Ravens. Sola er også på andre plass med sine to tap, ettmålstapet mot Vipers og mot Byåsen.

På ferde og femteplass finner vi Molde og Fana som begge har tapt tre kamper hver. Men de har såpass mange poeng at en plass på pallen er innenfor rekkevidde med en god vårsesong.

Deretter er det et lite hopp ned til Aker og Byåsen som begge har tapt seks kamper og Fredrikstad med et tap mer. Og disse åtte lagene er de som ligger best an til å delta i sluttspillet til våren.

Lagene på 9.-11. plass må spille kvalifisering for å unngå nedrykk til 1. divisjon. På disse tre plassene finner vi Romerike Ravens, Oppsal og Tertnes med ni og åtte poeng. Åtte poeng har også Larvik som ligger på en 12. plass og dermed er mindre utsatt enn Flint Tønsberg og Follo som ligger på de to nederste plassene med to og en seier hver. Det kan bli tøft å sikre fornyet plass i REMA 1000-ligaen med det utgangspunktet, men det er fortsatt 14 kamper igjen å gjøre det på.

Direkte nedrykk blir det for lagene som etter endt sesong ligger på 12.-14. plass.

Den suverene toppscoreren for øyeblikket er Christine Karlsen Alvær fra Fana med 108 nettkjenninger på 12 spilte kamper. Det gir et snitt på hele ni fulltreffere i hver kamp.