Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Veronica Kristiansen
Vikki har vært viktig for det norske forsvaret i VM.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB

- Det har vært litt som en berg- og dalbane.

Slik vurderer Veronica Kristiansen VM til nå. Og målvaktstrener Mats har mye å jobbe med.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag har Håndballjentene  reisedag til Granollers før onsdagens kvartfinale mot Russland. I forbindelse med ankomst til nytt hotell, fikk vi høre litt om hva Vikki (Veronica Kristiansen) tenker om utviklingen i mesterskapet frem til nå. De to siste kampene har jo vært av et annet slag enn de to første i VM.

- Til nå har dette VM vært litt som en berg- og dalbane. Vi har noe å rette på etter alle kampene, spesielt forsvarsmessig, mener hun og legger til at det beste forsvaret var i kampen mot Romania. – Men utviklingen er jo bra når vi spiller oss helt til en kvartfinale, sier hun fornøyd.

Hvordan omstiller du deg etter kamper som den mot Nederland?

- Vi har jo en kvartfinale foran oss, og da er det rimelig lett å omstille seg. Men det blir et helt annet scenario mot Russland. De er tøffe å spille mot, og vi tapte jo med et mål mot dem i Bergen for noen uker siden. Men med god taktikk skal vi være forberedt på det meste, sier hun.

De fleste kampene har vært spilt klokken halv ni om kvelden med et unntak. Så kommer kvartfinalen som skal spilles klokken 17.30. Det betyr litt mindre fri på dagen for Håndballjentene.

- Ellers ikke forskjellen så stor. Vi har en fin rytme i boblen vår nå, og er klar for det meste, forteller hun.

De foregående mesterskap (EM i 2020 og OL i 2021) er spilt uten publikum på tribunen.

Hvordan er det å ha tilskuerne på plass i hallen igjen?

- Det er veldig deilig å ha fansen tilbake i hallen, og det er sykt gøy å spille foran norske supportere, avslutter hun.

Og til kvartfinalen kommer det enda flere håndballsupportere til Spania for å heie på Håndballjentene. 

Vi har også spurt målvaktstrener Mats Olsson om hva lærdommen er fra VM-kampene til nå.

Mats Olsson
Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Mats Olsson klapper fornøyd fra sidelinjen. Foto: Beate Oma Dahle/NTB.

- Det er mye å hente ved å se på de kampene vi har spilt, dette jobber vi med konstant gjennom hele mesterskapet. Kanskje er det spesielt mye å hente i samarbeidet mellom målvakt og forsvar, her kan vi forbedre oss, tror målvakten fra det svenske landslagets storhetstid.

Han konsentrerer seg nå kun om kampen mot Russland og hvordan de skal stoppes. Kampen mot dem i Intersport Cup i november var viktig læring for det norske teamet, og han tenker at Håndballjentene er bedre rustet foran kvartfinalen enn ved forrige møte.

- De bytter mye spillere og spillesystemer. Det handler mer om hvordan de spiller enn hvem som er på banen. Men de har tunge spillere og kommer med fart sidelengs, så det er en tøff oppgave som vi ser frem mot.

Norge møter Russland i kvartfinale onsdag 15.12 kl. 17.30. Kampen ser du på TV3/viaplay.

Les mer om Håndballjentene i VM.