Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Follo HK Rullestolhåndball tok bronse i turnering i Belgia
Foto: Follo HK Rullestolhåndball

Bronse til Follo HK Rullestolhåndball

Laget fra Follo deltok i helgen i en turnering i Belgia og tok med seg en imponerende bronsemedalje hjem.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det ble bronse! Fantastisk mye læring for oss på denne turen. Vi har fått nye ideer og inspirasjon til hvordan vi kan jobbe i forsvar, for motstanderne våre brukte mange forskjellige offensive forsvarsvarianter. Her ble vi tatt litt på senga først, men klart raskt å justere. Dette kommer vi til å ha mer fokus på fremover, sier lagleder Laila Horgen.

Follo HK Rullestolhåndball deltok i helgen i en turnering i rullestolhåndball i Belgia. Ti lag fra syv nasjoner var med, og Follo-laget vant altså bronse.

- Vi har gledet oss enormt til å delta i denne turneringen. Vi har kun deltatt i to turneringer i rullestolhåndball tidligere, 4-nasjons turnering i Østerrike i 2015 og Bohuscup i Gøteborg i 2019. Vi reiste nedover bevisste på at vi kom til å møte tøff motstand, og målsetningen for turen var å få gode opplevelser både på og utenfor banen, sier trener Susanne Utgård, og fortsetter:

- Alt i alt har det vært en fantastisk helg. Vi tar med oss mange gode opplevelser og mye lærdom fra denne turneringen. Jeg er stolt og imponert over innsats og prestasjoner til samtlige spillere, det er en fin gjeng å være på tur med. Godt samhold både på og utenfor banen. Vi gleder oss allerede til neste turnering, sier hun.

Treneren er spesielt fornøyd med forsvarsspillet.

- Spillerne som stod på banen ga alt, og nølte ikke et sekund med å gå i «tøffe taklinger», selv mot sterke angrepsspillere i høy fart. Vi utnyttet våre raske spillere i ankomstfasen, og fikk dermed scoret en del «enkle» mål. I tillegg hadde vi mye godt samspill i etablert angrep, og vi har spillere som leser spillet og har et godt overblikk. Når vi spiller med store bevegelser og høy fart, kommer vi til mange fine muligheter. 

Opplevelsen ga mersmak, og nå håper laget å få muligheten til å dra på flere turneringer fremover.

- Vi har blitt kjent med trenere, utøvere og dommere fra andre nasjoner. Det har ført til at vi er invitert med på turneringer i både Nederland og Frankrike neste år. Vi håper virkelig at det lar seg gjennomføre!