Lars Eirik Larsen LM04
Lars Eirik Larsen (bildet) ble Norges toppscorer med 9 mål.

U-gutta imponerte da de beseiret Sverige

Det var spenning til siste slutt da de norske U-gutta avgjorde kampen mot Sverige i siste sekund.

I U-guttas andre kamp i den tradisjonsrike ScandIberico-turneringen var det Sverige som sto på motsatt banehalvdel. De ferske gutta hadde startet turneringen på best mulig vis med seier i første kamp mot Portugal og fulgte opp med seier også i dag.

Det var høyt tempo fra sekundet kampen ble blåst i gang og før det hadde gått et minutt hadde begge lag rukket å sette ballen mellom stengene. Lagene fulgte hverandre tett i første omgang, men svenskene klarte stadig å komme både to og tre mål foran. Etter drøyt 24 minutter spilt kom det norske utligningsmålet. Stillingen var da 11-11. Svenskene skrudde på tempo de siste minuttene og tavla viste 16-13 til pause.

Norge fikk en god start på andreomgang da de satte ballen i mål i første angrep. Etter snaue 7 minutter viste de norske gutta fram sine kunstneriske sider, da Patrick Helland Anderson satte ballen i mål på en flyver. Svenskene spilte bra håndball og beholdt ledelsen lenge, men etter drøyt 13 minutter klarte Norge å utligne til 23-23. 20 sekunder senere var Norge oppe i ledelsen for første gang i kampen.

Lagene byttet på å lede det siste kvarteret. Norge gikk opp i ledelsen på stillingen 31-32 da det var igjen et minutt av kampen. Sverige utlignet, og de norske trenerne tok timeout da det kun var 15 sekunder igjen på klokka. Timeouten må de ha utnyttet godt, for Norge fikk dyttet ballen inn til linjespiller som ble taklet og skaffet straffe i siste sekund. Straffen satte Fredrik Urquizo Venemyr iskaldt i mål og Norge vant kampen 33-32.

U-guttas trener Johnny Jensen hadde dette å si over telefon etter kampslutt:

- En litt rotete kamp med mange tekniske feil fra begge lag, men seier over Sverige er vi kjempefornøyd med. En fantastisk innsats av gutta, de gir seg aldri og kjemper hele tiden. Nå blir det finale mot Spania!

U-gutta spiller sin neste kamp i Spania lørdag 6. november kl. 20.00. Kampen kan du se her.