Mats Bjørnstad
Målvakt for Bækkelaget Mats Bjørnstad hadde ifølge EHFs kamprapport en redningsprosent på 32 prosent i lørdagens oppgjør. Her fra en tidligere kamp.

Bækkelaget tok seieren i Østerrike

Bækkelaget vant 34-38 over Fivers og har forspranget før returoppgjøret i EHF European Cup.

Etter å ha gått videre fra 1. runde etter sammenlagtseier 73-43 over ukrainske Motor-Politekhnika, var Bækkelaget klare for 2. runde i EHF European Cup. Som i første runde skal laget spille to kamper mot samme motstander og i 2. runde er det østeriske Fivers som står på andre banehalvdel.

Fivers startet på hjemmebane i Wien, men det var Bækkelaget som undertegnet kampens første mål. Etter ti minutter kom Bækkelaget seg foran med to mål, men ledelsen ble raskt hentet opp av Fivers.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom omgangen, men med ti minutter igjen av omgangen kom Fivers to mål foran. Bækkelagets Sigurd Aggerholm Jensen fikk også sin tredje utvisning og måtte sette seg på tribunen. Bækkelaget klarte å ta igjen ledelsen til hjemmelaget og kom foran med ett mål før pause. Stillingen stod 17-18 etter halvspilt kamp.

I andre omgang kom Bækkelaget sterkest ut og kom seg foran med fire mål. Med blant annet Anders Huse og Ulrik Berge Eriksson i spissen, som kunne signere på syv mål hver, vant Bækkelaget 34-38 over Fivers.

Det gir Bækkelaget et forsprang på fire mål før returoppgjøret i Nordstrand Arena søndag 24. oktober klokken 19:30