Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210602 Lagbilde LK02 Foto Svein André Svendsen 640x360web.jpg
Foto: Svein André Svendsen

- Forventer mange jevne, tøffe kamper

Juniorjentene (LK02) er på plass i Slovenia for å spille sitt første mesterskap siden 2019.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske jentene har siden 28. juni vært i Danmark og gjort sine siste forberedelser til junior-EM, som spilles i Slovenia fra 8. til 18. juli. Der har de blant annet spilt tre kamper i Scandinavian Open, mot Ungarn, Sverige og Danmark, som endte i to seiere og ett tap.

- Det var jevne kamper mellom alle lag, og god matching før mesterskapet, oppsummerer Juniorjentenes trenere, Tore Johannessen og Bente Norum, etter turneringen.

- Jentene har vist at de evner å vinne to jevne kamper ved å være disiplinerte og beholde roen, samtidig som vi fortsetter å angripe. Vi ser også at vi blir straffet dersom vi slipper oss litt ned, og konsekvensen av det ble et tap mot Danmark i siste kamp.

Dermed tar Juniorjentene med seg mange viktige erfaringer inn i det som blir deres første mesterskap siden 2019. Fjorårets U-VM ble først utsatt og deretter avlyst som følge av koronasituasjonen, og jentene har hatt færre samlinger enn normalt det siste året.

- Vi fikk gode svar på hva vi skal prioritere å jobbe med inn mot EM. Samlingen i Danmark har gitt oss tid til å samle gruppa, bli kjent og ruste oss mot et mesterskap både på og utenfor banen. Vi ser at vi har et godt potensial i gruppa og spillerne, som vi skal utnytte i enda større grad.

- Det er en sulten gjeng som har ankommet til Slovenia. Vi forventer mange jevne, tøffe kamper, og vi gleder oss!

Juniorjentenes EM-kamper: 

Torsdag 8. juli kl. 19.00: Norge - Tsjekkia
Fredag 9. juli kl. 19.00: Romania - Norge
Søndag 11. juli kl. 17.00: Ungarn - Norge

Alle kampene kan sees på EHF TV.

Les mer om Juniorjentene
Les mer om jr.-EM 2021