Vant kvartfinalen i CL
Vipers kunne juble etter å ha sikret seg plass i årets Final4.

Vipers klare for Final4 igjen!

Med syvmålsseier med seg fra første oppgjør, hadde Vipers allerede minst én fot i Final4 før søndagens oppgjør.

Vipers spilte uavgjort 23-23 i returoppgjøret mot Rostov-Don, men vant totalt 57-50 i kvartfinalene. Dermed er de klare for Final4 igjen, to år etter at de ble nummer tre i samme turnering.

Det startet svært bra for Vipers i Russland, foran drøyt 2000 elleville hjemmesupportere. Tavla viste 1-1 etter to spilte minutter, men så gikk det nærmere ni minutter før Rostov-Don scoret sitt neste mål. Katrine Lunde var svært god bakerst for Vipers, sammen med et solid forsvar.

Vipers til Final 4 2021

Katrine Lunde spilte en svært god kamp mot sin tidligere klubb. Foto: Artem Gusev, NTB

Framover var det høyt tempo og godt samspill, og etter halvspilt førsteomgang var Vipers i føringen 8-3. I andre halvdel av første omgang kviknet hjemmelaget til, noe pauseresultatet på 12-11 i Vipers' favør viste.

Andre omgang ble også av den jevne sorten. Etter 16 spilte minutter gikk Rostov-Don opp i ledelsen på stillingen 18-17, og Vipers' trener Ole Gustav Gjekstad tok time-out. Der var beskjeden klar: "Fortsett å jobbe!"!

For selv med syvmålsledelse fra første kamp, kan ingenting tas for gitt...

Men Vipers-jentene nektet å la denne muligheten gå fra seg, og selv om andre omgang ble jevn, var det aldri noen tvil. Vipersjentene SKULLE til Final Four, og den jobben de må ha lagt ned i forkant er intet annet enn imponerende! Dette lover svært godt for de siste to kampene i DELO EHF Champions League for Vipers, og kanskje får de møte det "norske" laget Györ i Budapest i mai.

Final4 spilles i Papp Laszlo Budapest Sportarena 29. og 30. mai.
De andre lagene som allerede er klare for Final4 er Brest Bretagne Handball, CSKA og Györi Audi ETO KC.