Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210319 Ungdomsrådet i Hødd Håndball-Foto Marius Rosbach-640x360web.jpg
Ungdomsrådet i Hødd: Per N. Moldskred, Johannes Kaul, Niels Leenders (leder), Ella Tødenes (nestleder), Linnea M. Jørgensen og Isak Dimmen (ikke tilstede). Foto: Marius Rosbach

Hødd Håndball vant 50.000 kroner

Ungdomsrådet i Hødd Håndball er første hovedvinner av Norsk Tippings Idrettspris.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Idrettsprisen, tidligere kjent som Ungdomsprisen, er et samarbeid mellom Norges idrettsforbund, P4 og Norsk Tipping. Prisen deles ut idrettslag som gjør noe ekstra for ungdommene i sine lokalsamfunn, og den første vinneren er altså ungdomsrådet i Hødd Håndball. Mentor for ungdomsrådet, Susanne Løset, ble svært glad da hun fikk beskjeden. 

– Det var overraskende. Plutselig ringte P4 og sa vi hadde vunnet Idrettsprisen. Det var veldig hyggelig!

Ungdomsrådet har siden høsten 2019 gjennomført flere sosiale tiltak for å styrke de sosiale rammene i klubben. Alt fra Kahoot-konkurranser og kino til fellessamling for å se Håndballjentene spille EM på storskjerm, har bidratt til å bygge relasjoner på tvers av lagene. Lokale sponsorer har donert premier og sponset både små og store arrangementer.

– Ungdomsrådet skal være ungdommene sitt talerør i de styrende prosessene i klubben. Vi har fått inn en representant i styret i år og det er lederen i ungdomsrådet. Ellers har vi store planer. Vi har laget en handlingsplan med masse tiltak, så vi hadde tenkt å gjøre noe før korona kom. Men vi tar det med oss videre inn i 2021 og 2022, sier Løset.

Pengepremien på 50.000 kr skal blant annet brukes til å skape et lavterskel aktivitetstilbud i sommer. Annenhver lørdag skal de ha åpen hall for barn og unge mellom 7 og 18 år, med ungdommer fra klubben som trenere. 

– Vi har tenkt at ungdommene i klubben skal få prøve seg i trenerrollen. De får betaling for den jobben, så det blir som en liten sommerjobb, forteller Løset. 

Norges Håndballforbund gratulerer!

Norsk Tippings Idrettspris deles ut frem til 25. april og idrettslag som gjør noe ekstra for ungdommene kan fremdeles søke om å vinne.