Christian O'Sullivan var meget god for Norge og scoret fire mål mot Brasil.

Glimrende start i OL-kvalifiseringen

Håndballgutta fikk en solid start og beseiret Brasil 32-20 i kvalifiseringsrundens første kamp.

Tre grupper spiller kvalifisering for OL i Tokyo denne helgen, og Norge spiller sin gruppe i Podgorica, Montenegro mot Brasil, Chile og Sør-Korea.De to beste lagene i gruppen får delta i sommerens OL.

Etter 48 år uten OL kamper for Håndballgutta, skal de nå forsøke å kjempe om en plass i OL i Tokyo 2021. Fredag startet det hele med første kvalifiseringskamp mot Brasil.

I første omgang tok de norske gutta kontroll fra start og gikk raskt opp i ledelsen. Norge hadde fem mål på måltavlen da Brasil satte sitt andre og begynte opphentingen. Fra 5-1 hentet Brasil inn og utlignet på stillingen 9-9 etter 16 minutter spill.

Etter stillingen 10-10 tok de norske Håndballgutta tilbake ledelsen. Den siste perioden av omgangen vinner Norge syv mot to, og lagene gikk til pause med stillingen 17-12.

I andre omgang startet Christian O’Sullivan med to scoringer, før Magnus Jøndal satte Norges tredje som ga stillingen 20-12 bare tre minutter ut i omgangen. Brasil hang på i store deler av omgangen, men klarte aldri å komme seg opp til en utligning. Torbjørn Bergerud stod godt bak i mål hadde kontroll på flere av Brasils solide sjanser.

Torbjørn Bergerud hadde en rekke viktige redninger for Norge og endte opp med en redningsprosent på 49. Foto: NTB

Christian O’Sullivan viste god form gjennom hele kampen både med egne mål og gode utspill. De norske gutta utnyttet kantspillerne sine godt i kampen. Både Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen satte fem mål hver i nettmaskene, i tillegg kom Alexander Blonz på banen i andre omgang og tegnet seg for to scoringer.

Ledelsen Norge fikk i starten av andre omgang ble for tøff for Brasil å hente inn igjen. Med litt over 11 minutter igjen redder Kristian Sæverås straffe fra Brasil, som ga Norge muligheten til å øke ledelsen til 10 mål. Håndballgutta benyttet muligheten, og med ti minutter igjen av kampen var stillingen 27-17, mot det som er antatt som Norges tøffeste motstand i denne gruppen.

De rødkledde ga seg ikke før dommeren blåste av kampen og fortsatte å øke avstanden til Brasil. Kampen endte 32-20.

Etter kampen sa Christian Berge dette til TV Norge:

– Jeg synes det var en veldig solid kamp, og vi skaper de situasjonene vi ønsker. Vi sa før kampen at hvis vi vinner mot Brasil med store siffre, så kan mye være gjort - og det gjorde vi. Men det er fortsatt to kamper som står igjen.

Sander Sagosen, som ble Norges toppscorer med sju mål, sa dette til TV Norge etter kampen:

– Dette var en stor prestasjon. Vi har full kontroll gjennom hele andre omgang, vi spiller en fin kamp og viser klasse.

I den andre kampen i Norges gruppe vant Sør-Korea 36-35 over Chile.