Vil gjøre Fredrikstad til en toppklubb
Benedicte Frøland Nesdal (24) er ansatt som daglig leder i klubben. I tillegg satser hun på håndballen og studerer.
Benedicte Frøland Nesdal er ikke som andre håndballspillere. I tillegg til topphåndballsatsing gjennomfører hun et krevende studium på NTNU. Og nå er hun ansatt i 50% stilling som daglig leder i klubben hun spiller for, Fredrikstad Ballklubb.
– Jeg ble trigget av det uforløste potensialet Fredrikstad Ballklubb har, forteller Benedicte Frøland Nesdal.
– Derfor takket jeg ja til stillingen som daglig leder.
– Fredrikstad er en by med et yrende næringsliv og er en idrettsglad by. Det ser man på fotballklubben, der det er en vanvittig interesse. Ved å profesjonalisere driften er jeg sikker på at klubben kan ta nye steg og bli en toppklubb på sikt.
Prioritert utdannelse
Benedicte har i hele sin karriere prioritert utdannelse i tillegg til å satse som håndballspiller. Hun er utdannet siviløkonom ved NTNU og jobber for tiden med sin masteroppgave.
– Dødtid er jeg ikke så flink med, humrer hun.
– Det er alltid et eller annet jeg må gjøre eller holde på med. Jeg har vært strukturert og trives jo best i et miljø hvor jeg hele tiden kan få mye impulser.
– Jeg har studert på NTNU og de har som mål å legge til rette for toppidretts-studenter. Så det har ikke vært noe problematisk å kombinere det. Jeg får eksamen tilrettelagt i forhold til når det er kamper og jeg får videoopptak av forelesningene. Så jeg synes det bare har vært positivt, sier hun fornøyd.
– Nå sitter jeg og skriver masteroppgaven min. Jeg synes det er fint å kunne skille litt tydeligere og få hodet over på noe annet når det ikke er håndball.
– Studiene har hjulpet meg, sier hun.
– Det er ikke alltid håndballen går på skinner og at du ikke får den tilliten du skulle ønske at du fikk. Da er det deilig å finne mestringsfølelse og fokusere på noe annet.
Kan satse enda hardere
Frøland Nesdal kom fra Tertnes foran denne sesongen og hennes samboer har skrevet fireårskontrakt med fotballklubben i Fredrikstad. Det gjør henne enda mer knyttet til byen og tilbudet om å bli daglig leder var midt i blinken med tanke på å kunne satse enda hardere på sin egen spillekarriere
– Det er ikke optimalt å ha en 100% stilling ved siden av håndballen. Og det er heller ikke optimalt å ha en 8-16 jobb ved siden av, det går rett og slett ikke om man har lyst til å satse.
– Når jeg først spiller håndball, har jeg lyst til å gi bånn gass. Og da passer det perfekt med en 50% stilling hvor det er fleksible arbeidstider og jeg kan styre det selv. Det gjør at jeg kan satse enda hardere enn det jeg har gjort tidligere. Så det er bare positivt for min egen håndballkarriere, smiler 24-åringen fornøyd.
Daglig leder
– I utgangspunktet var ikke det å bli daglig leder i en håndballklubb min planlagte karrierevei. Jeg skriver masteroppgave om økonomiske investeringer i offshore vind og markedsanalyse om hydrogenløsninger. Men spesialiseringen er internasjonal økonomi og markedsføring.
– Så da dette kom på banen ble jeg først og fremst trigget for jeg føler at Fredrikstad Ballklubb har et uforløst potensial. Med tanke på å kunne ekspandere og profesjonalisere driften. Styret jobber all sin fritid for klubben i tillegg til heltidsjobbene sine. Så jeg kommer inn for å ha mer fokus på markedsarbeid og jobbe for å skaffe nye samarbeidspartnere.
Men en ting var Benedicte tydelig på at hun ikke ønsker å blande seg bort i.
– Ja, jeg var veldig tydelig på at jeg ikke ønsker å ha noe med spillerlogistikk å gjøre. Jeg ikke er komfortabel med å skulle blande meg inn i kontraktene til lagvenninnene mine, forklarer hun.
– Så stillingen min blir 10% administrativt arbeide. De resterende 40% blir type markedsleder. Jeg blir nok mer markedsleder enn daglig leder.
Det er målvakt Jenny Sandgren som innehar stillingen som daglig leder nå. Hun forsvinner til en svensk klubb etter sesongen og lagvenninnen tar over stillingen fra 1. juni.
– Det at Jenny Sandgren har stillingen nå, er mye av grunnen til at jeg takket ja til stillingen. Hun har vært daglig leder i 30% stilling siden jeg kom til klubben. Og ingen av oss spillere har merket dobbeltrollen hennes. Når Jenny er i garderoben og på banen, er hun spiller og har vi lyst til å være forbanna eller misfornøyd, så er vi det og er ikke redd for at Jenny skal løpe til trenerne eller styret. Hun har klart å løse denne rolleblandingen veldig bra og det har gjort at jeg er mer komfortabel med å ta den rollen. For det er en spesiell situasjon, sier hun.
Bli en toppklubb?
– Fellesnevneren til toppklubbene ligger i at de har sterkest økonomiske muskler. Det er ikke til å skyve under en stol, med unntak av Tertnes som har yppet seg litt de siste årene, så er det lagene med best økonomi som stikker av med medaljene, forteller Frøland Nesdal.
– Jeg tror at hvis man klarer å øke den økonomiske forutsigbarheten, så vil også det gi grunnlag for en mer offensiv satsing.
– Jeg tenker at jeg har alt å vinne når jeg nå har takket ja til stillingen som daglig leder. Det er en kjempemulighet for meg som personlig og jeg får kombinert min kunnskap med den kunnskapen som allerede er i styret. Det er mennesker som har vært i næringslivet lenge og de gir meg en enorm trygghet i tillegg til min egen utdannelse.
– Så forhåpentligvis blir dette bra og jeg håper jeg kan bidra til å bygge klubben og jobbe mot at Fredrikstad Ballklubb tar nye steg, avslutter hun ivrig.