Tett og tøff start på hovedrunden

Norge slo Portugal i den viktige førstekampen i hovedrunden i VM. Men det ble uhyre jevnt!

Norge tok seg fra gruppespillet og inn i hovedrunden med to poeng, mens Portugal gikk videre med fire poeng i likhet med Frankrike.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det ble som ventet tøft og jevnt mellom Portugal og Norge, og allerede etter drøyt to spilte minutter var det delt ut to utvisninger og ett gult kort.

Hele første omgang ble svært jevn, men takket være to raske norske scoringer i omgangens siste spilleminutt, var Norge foran med 16-14 til pause.

De siste 30 startet godt for Norge, og i første halvdel av andre omgang kunne norske supportere puste litt roligere.

Men bare for så lenge. To utvisninger til Norge, og et vanskelig 7-mot-6-spill fra Portugals side, gjorde at Portugal kom seg tilbake i kampen.

Først i kampens sluttsekund, hvor Portugal sendte ballen i stolpen, ble det klart at seieren ble norsk - med ett fattig mål.

Norge tar dermed to viktige poeng i hovedrunden, og er nå på andreplass i gruppe 3, foran Portugal på innbyrdes oppgjør.

Landslagssjef Christian Berge sa dette i intervju med TV3 etter kampslutt:

- Det ble et drama, men vi hadde et godt tak på kampen jevnt over. Det var en periode der i andre omgang hvor vi fikk to tette utvisninger, mens Portugal spilte et 7-mot-6-spill vi ikke fikk helt taket på. Da ble det fort jevnt.

Landslagssjef Christian Berge kunne juble for lagets tredje strake seier. Foto: NTB

Christian O'Sullivan ble hyllet i TV3s studio både under og etter kamp - med rette. Selv var han ydmyk i intervju med TV3 etter kampen:

- Vi er veldig fornøyde med kampen! Vi ledet med fire mål på et tidspunkt i andre omgang, men det er en kamp med små marginer mot et veldig godt lag. Portugal er kjempegode i begge ender, og vi fikk problemer når vi ikke var direkte nok. Jeg synes mange går foran i dag, og tar ansvar, og vi er avhengig av å hjelpe hverandre.

Norges neste kamp er mot Algerie. Den spilles fredag 22. januar klokka 20.30, og du kan se den på TV3 eller Viaplay.