Annonse
Samarbeidet med Gjensidige

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Illustrasjonsfoto-trakassering_-foto_NIF_784.jpg
Illustrasjonsfoto

Stopp seksuell trakassering i idretten!

Alle har ansvar for å gripe inn når retningslinjene for diskriminering og trakassering brytes.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opplever man seksuelle overgrep bør man kontakte politiet. Om noen i idrettslaget får informasjon om straffbare forhold skal de kontakte politiet med en gang. Er du i tvil, ta likevel kontakt. Det er politiet som vurderer om noen har brutt straffeloven, ikke idrettslaget.

Seksuell trakassering og overgrep skal ikke skje i idretten, og er direkte i strid med idrettens visjon om idrettsglede for alle. Likevel vet vi at seksuell trakassering og overgrep skjer i idrettssammenheng, ofte uten at det blir rapportert, håndtert og reagert på.

Norsk idrett har nulltoleranse for alle former for diskriminering og trakassering Se retningslinjene vedtatt av styret i NIF. Dette betyr at det alltid skal reageres på slike handlinger. 

Alle har ansvar for å gripe inn og varsle ved brudd på retningslinjene. Styret i hvert idrettslag har ansvar for at retningslinjene er kjent og blir fulgt.

Meld fra!

Norges idrettsforbund har en veileder som skal gjøre det enklere å melde ifra om seksuell trakassering og overgrep i idretten. 

Les mer om håndtering av seksuell trakassering på Idrettsforbundets temaside.

Norsk idrett har også utarbeidet egne veiledere for håndtering av henholdsvis vold og trusler og rasisme og diskriminering i idretten.