Annonse
Samarbeidet med Gjensidige

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kjersti Arntsen og Guro Røen
Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Blir de Norges beste dommerpar igjen?

Da de ga seg var de Norges beste dommerpar. Kommer Kjersti Arntsen og Guro Røen tilbake like gode?

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høsten 2018 hadde Norges topprankede dommerpar fått nok. Drømmen om å få dømme i et internasjonalt herremesterskap brast da IHF valgte å ikke ta dem ut til VM 2019. "Kjempeskuffet", var jentenes reaksjon.

- Da gjorde vi opp regnskapet. Var det verd å satse så mye? forteller Guro.

Da forsvant motivasjonen. Nå er den tilbake – samt at det er praktisk mulig å gjenforenes. Kjersti er tilbake i Norge etter å ha jobbet som HR-direktør i London.

– Koronaen gjør at jeg er tilbake i Norge. Jobben kan jeg gjøre uansett hvor i verden jeg er. Dermed ble det en mulighet for å begynne å dømme igjen, men det er kun snakk om nasjonalt nivå, forteller Kjersti på telefon fra karantenen i Trondheim. Snart flytter hun til Oslo.

Guro Røen er klar for sitt andre comeback. I 2010 ga hun seg som elitedommer, men da Kjersti ringte i 2012 og spurte om de skulle bli en duo igjen. Duoen ble dynamitt og dømte blant annet OL-finalen 2016. For damer vel å merke ...

– Jo, du kan vel si det er sirkushesten og lukten av sagmugg, ler Guro, som forteller at programlederjobben i TettPå Håndball i Norsk Topphåndball har brakt henne litt nærmere manesjen igjen.

– Det var kult å sitte i studio, det ble håndball på en ny måte. Jeg har sett mye håndball og vært i hall igjen. Sakte, men sikkert ble dommerhjernen koblet på, sier 33-åringen, som takker Norges Håndballforbund for støtten.

– Vi er utrolig takknemlig for at NHF kastet seg rundt og la til rette for et comeback. Å dømme med en annen makker har aldri vært aktuelt. Det er Kjersti og Guro på tur – og også å dømme herrekamper, sier Guro.

– Hva trekker deg mest tilbake til dommergjerningen, Kjersti?

– Det kicket du får på banen er det ikke mulig å få på en annen arena. Jeg liker utfordringen ved å være med å lede en kamp og håndtere utfordrende personligheter. To kamper er aldri like, og det er alltid nye situasjoner å havne i. Jeg har savnet det litt, erkjenner 40-åringen, som har hørt fra andre dommere i comeback at det er som å begynne å sykle igjen. Kan du det, så kan du det.

Dette betyr imidlertid ikke at de to jentene tar lett på kommende oppgaver – og de er ment å starte etter 1. desember.

– Håpet er å fortsette på det nivået vi var i 2018. Det kan gå, for vi vet hva som skal til. Men vi må nok pusse litt rust i begynnelsen. Vi regner med at vi starter i 1. divisjon. Så er målet etter hvert å dømme toppkamper både i dame- og herreligaen. Samtidig er vi åpne for at dette likevel ikke er noe vi vil trives med, sier Guro, som gir opp programlederjobben. Det på grunn av totalbelastningen og mulige rollekonflikter.

Det er grunn til å tro at spillerne kan glede seg til å få Arntsen/Røen tilbake på banen. De har nemlig en ærgjerrig tilnærming til dommergjerningen, forklarer Guro.

– Å dømme dårlig er det verste vi vet!