Semifinalistene i NM Menn klare

Kvartfinalene i herrenes NM ble spilt onsdag, og i tre av fire kamper var det hjemmelaget som avanserte.

Nærbø - FyllingenBergen 34-30 (13-15)
På Nærbø var det hjemmelaget som kom best i gang mot FyllingenBergen. Etter fem minutters spill var de i ledelsen 5-0, og de holdt også en opp mot fem måls ledelse helt til det var ti minutter igjen av omgangen. Da scoret Igor Karlov FyllingenBergens tiende mål, og stillingen var 11-10 til Nærbø.
Med drøyt tre minutter igjen til pause utliknet FyllingenBergen til 13-13, og også omgangens to siste scoringer kom til FyllingenBergen som dermed ledet 13-15 til pause.
Fra start i andre omgang fulgte lagene hverandre tett, og etter ti minutter utliknet Nærbø til 20-20. Kampen ut lå Nærbø hakket foran, og kunne til slutt slippe jubelen løs for firemålsseier 34-30.

Drammen - Viking TIF 35-21 (15-13)
Videre møttes Drammen og Viking i Drammenshallen. Lagene fulgte hverandre til halvspilt førsteomgang, og 8-8. Deretter dro Drammen fra så vidt det var, men ikke mer enn at Viking kom tilbake og utliknet til 12-12 med fem minutter igjen til pause. Drammen avsluttet førsteomgang best, og gikk til pause i ledelsen 15-13.
I andre omgang fortsatte Drammen det gode spillet fra før pause, og dro ifra mer og mer. På det meste var de hele 14 mål foran Viking, som ikke fikk flere enn åtte scoringer i andre omgang.
Sluttdifferansen i Drammens favør ble også til slutt 14 mål, med resultatet 35-21.

Runar Sandefjord - Elverum 21-29 (11-13)
I Sandefjord tok Runar i mot Elverum hjemme i Runarhallen. Der startet det med en scoring fra gjestene, som Runar først klarte å svare på snaut fem minutter senere. Da var stillingen 1-1.
De neste 20 minuttene fulgte lagene hverandre mål for mål, til tavla viste 8-8. Så dro Elverum litt ifra og gikk til pause to mål foran på 11-13.
I andre omgang giret Elverum opp, og økte ledelsen. 11-13 ble til 13-18 i løpet av omgangens første fem minutter, og deretter var det ingen tvil om hvem av lagene i Runarhallen som skulle videre til semifinalene. Elverum holdt seg 5-8 mål foran Runar, og vant til slutt 29-21.

ØIF Arendal Elite - Kolstad 28-24 (13-10)
I kveldens siste kvartfinale møttes ØIF Arendal og Kolstad i Sør Arena. Det ble, som ventet, den jevneste og tøffeste kampen, og kampen ble ikke avgjort før i sluttsekundene.
Høy temperatur og tøffe taklinger preget kampen, slik vi er vant til når disse to lagene møtes.
Det tok imidlertid litt tid før Kolstad våknet, kanskje var de slått ut av den lange turen fra Trøndelag til Arendal. Etter åtte minutter av første omgang ledet hjemmelaget 5-0, og det skulle gå nesten ni minutter av omgangen før Kolstad scoret. Fra 6-2 etter 12 spilte minutter, kjempet Kolstad seg inn i kampen, og etter 23 minutter var stillingen 10-8. Første omgang ble avsluttet med ØIF Arendal i ledelsen 13-10.
Det tok ikke mange minuttene i andre omgang før Kolstad var oppe på 13-12, men det var også så nærme de kom.
ØIF Arendal vant siste kvartfinale 28-24.

De fire lagene som er klare for semifinale er dermed Nærbø, Drammen, Elverum og ØIF Arendal. Trekningen finner sted torsdag klokka 17.00 og kan følges på NHF facebook.