Kvinnenes semifinalister klare

Fredrikstad beseiret Byåsen i siste sekund. Øvrige semifinalister er Fana, Vipers og Sola.

Kvinnenes NM-kvartfinaler ble spilt over hele landet onsdag kveld. Det var REMA 1000-ligaens åtte topplag som møttes, og noen overraskelser fikk vi.

Molde Elite - Vipers Kristiansand 19-36
Vi begynner i Molde, der serieleder Vipers Kristiansand beseiret hjemmelaget Molde Elite med hele 17 mål.
Vipers ledet 6-0, og det tok drøyt 12 minutter før Molde fikk satt sitt første.
Til pause var stillingen 7-16 i Vipers' favør, og det var aldri tvil om hvem som skulle gå seirende av banen.

Fana - Tertnes 27-22
I Bergen var det duket for lokaloppgjør mellom Fana og Tertnes. Lagene spilte jevnt de første minuttene, før hjemmelaget tok føringen. Til pause var stillingen 12-8 til Fana, og korona-rammede og forhåndsfavoritt Tertnes måtte ta tak.
Det greide de imidlertid ikke, og Fana var på det meste åtte mål foran i andre omgang. Kampen endte 27-22 til Fana, etter tre målløse avslutningsminutter.

Sola - Storhamar 33-28
Som forventet tok Storhamar føringen fra start, og ved halvspilt førsteomgang var de foran 8-5. Etter snaut 20 minutter var Storhamar foran med fem mål, på stillingen 6-11. Sluttminuttene i første omgang vant Sola 6-4, og pauseresultatet var dermed 12-16 til Storhamar.
I andre omgang holdt Storhamar seg fortsatt fire mål foran de første minuttene, men etter 13 minutter satte Camilla Herrem Sola sitt 21. mål, og utliknet.
Herfra fulgte lagene hverandre til 24-24 før Sola sa takk for nå, og dro ifra.
Til slutt kunne Sola juble for semifinale og femmålsseier.

Byåsen Håndball Elite - Fredrikstad Ballklubb 22-23
I Kolstad Arena var det gjestene fra Plankebyen som hadde den beste dagen.
De ledet gjennom store deler av kampen, men bare med noen få mål. Byåsen lot dem aldri slippe for langt fra, og til pause var stillingen 13-12 til hjemmelaget.
Fra start i andre omgang var det Fredrikstad som regjerte, men kom seg aldri lenger fra enn tre mål.
Med ti minutter igjen utliknet Byåsen ved Andrea Aune til 20-20. Sluttminuttene ble preget av nervøsitet, time-outer og flere skuddbom, men også en strålende redning av Fredrikstads Hanna Sagvold med seks sekunder igjen. Dette reddet også semifinaleplassen for Fredrikstad, som vant 23-22.

Årets semifinalister for NM for kvinner er Vipers Kristiansand, Fana, Sola og Fredrikstad Ballklubb.

Trekning av kvinnenea semifinaler streames på NHF facebook torsdag 29.10 kl.12.00.

Semifinalene skal spilles onsdag 11. november, og finalene spilles 29. desember.