Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201007-Kristian-Bliznak,-Fjellhammer_640x360px.jpg
Foto: Fjellhammer

Fjellhammer - klubben som prioriterer hodespill

Tempo, tempo, tempo, befaler "alle" trenere. Ikke Kristian Bliznac. Han vektlegger også det enkle: bruk "hue"!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

– I Skandinavia er man så opptatt av at det skal gå fort. Det er bra det, men det kan ikke gå bare fort. Vi må spille litt med hodet også, ha en tanke med det vi gjør. Det gjelder å være taktisk skikkelige, det er veldig viktig. Derfor har jeg også hentet litt fra spansk håndball. Spanjolene er ofte smarte, sier Fjellhammer-trener Kristian Bliznac. Han selv er godt synlig med sine 2,04 og tilnavnet "Jordan". I tillegg er han i ferd med å gjøre Romeriks-klubben synlig.

Det er mulig det kan være lurt å lytte til svensken. Han kan vanskelig kalles noe annet enn suksesstrener. Den Kroatia-fødte håndballelskeren begynte trenerkarrieren i Fjellhammer for to år siden. Da ble det opprykk til 1. divisjon. Derfra fortsatte det med direkte opprykk til eliteserien – med solid bidrag fra tidligere Elverum-keeper Morten Nergaard – og nå ligger den antatte dumpekandidaten fra Romerike på åttendeplass. Det etter å ha sørget for to av seriens største skreller så langt: 33–26 over Kolstad i premieren og 34–28 over Haslum i siste runde.

– Prestasjonsmessig er jeg imponert over ungguttene, men vi skulle gjerne hatt flere poeng, sier Bliznac og tenker på to forsmedelige ettmålstap hjemme: 28–29 mot Halden og 31–32 mot Nærbø. I tillegg ble det bare 30–30 mot et annet nyopprykket lag, Sandefjord.

– Hvor ungt snakker vi?

– Keeperen er 19, streken 20 og midtbacken 23. Sistnevnte, Trym Skoglund, har etter min mening vært eliteseriens beste playmaker hittil. Han kan bli så god han bare vil. Jeg håper bare han skjønner det. I tillegg har vi en venstreback som spilte 12 minutter for Lillestrøm i fjor, Tobias Myrbakk, som er 18 år. Og så har vi Norges største 2003-talent, Benjamin Berg, sier en meget engasjert Bliznac, som har funnet lykken i arbeidslivet.

– Jeg kjenner at det er kjempekul å være trener. Morsommere enn å være spiller. Og jeg tror at jeg har større potensial som trener enn jeg hadde som spiller, sier 37-åringen, som må ha hatt det ganske artig som spiller også. Han er svensk mester med Alingsås (scoret ni i finalen), norsk mester med Elverum, tysk cupmester med Wetzlar, har i tillegg erfaring fra Rhein Neckar-Löwen og det svenske landslaget (10 kamper).

– Fortsettelsen?

– Vi skal gjøre hverandre gode og tørre, holde "kylan" og gå på mål. Vi kommer til å tape flere kamper, men vinne flere også. Vi blir ingen kasteball. Såpass smarte og gode er vi.

For i Fjellhammer bruker gutta "hue".