Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20181229-NM-Halden-1.jpg
Bildet er fra NM-finalen 2018 Elverum-Halden

Oppsal og Halden vil forbedre 9. plassen

Oppsal og Halden ble begge nummer ni forrige sesong. Ambisjonene er å klatre i år.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nytt av året er at lagene som blir nummer ni i REMA 1000-ligaen, vil måtte spille kvalifisering for å beholde plassen. Dette fordi årets sesong består av 13 lag og skal reduseres tilbake til 12 neste år.

OPPSAL

I osloklubben er nytt trenerteam på plass med Stian Bjermeland som hovedtrener og Marte Arnesen-Kirkemo som hans assistent. Utskiftningen i spillerstallen har vært stor, men trenerne har tro på at de skal avansere til 7. plass når REMA 1000-ligaen er ferdigspilt og sluttspillet skal starte.

Det har vært en veldig spesiell inngang til sesongen, men vi er veldig glade for å kunne komme i gang. Siden jeg har vært nærmest herrehåndballen de siste årene, har jeg ikke 100 % kontroll på alle lagene og er spent på hvor vi selv står. Vi har mange utskiftinger både på trenerbenken og i spillerstallen, så vi skal bygge opp et nytt lag. Oppsal skal kjempe i hver kamp og utvikle oss gjennom sesongen.

Stian Bjermeland

Oppsal åpner sesongen med bortekamp mot Tertnes 2. september.

Oppsal på internett og Facebook

HALDEN TOPPHÅNDBALL

Også i Halden er utskiftingen i spillerstallen stor, men trenerteamet med tidligere landslagsspiller Jan Thomas Lauritzen i spissen er det samme som forrige sesong. Han tror at klubben vil avansere til 8. plass denne sesongen og tenker følgende om årets liga:

Det blir en spesiell sesong med lang koronapause og 13 lag i seriespillet. Det blir også spesielt om det vedvarer, å spille med få tilskuere på tribunen. Jeg synes årets liga blir god. Mange flotte overganger av gode, utenlandske spillere. Jeg tror Elverum blir enda mer overbevisende i år. Bak dem mener jeg det er litt åpent og vanskelig å spå topp fem. Halden håper å komme blant de åtte beste for å sikre sluttspill, noe som i år blir en veldig tøff oppgave.

Haldens første kamp er borte mot ØIF Arendal 26. august. Kampen ser du på TV 2 sport 2/SUMO fra kl. 19.00.

TV 2 sender også i år kamper på TV 2 sport 2 og SUMO, mens direktesport.no streamer de øvrige kampene som lastes opp på handballtv.com neste virkedag.