Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20191208-Larvik-Sando,-Johanson,-Merg-Foto-Svein-André-Svendsen.jpg
Mie Sophie Sando (t.v.), Elinore Johansson og Tiril Merg. Foto: Svein André Svendsen

To lag rykket direkte opp igjen til REMA1000-ligaen

Tre lag med tidligere elite-erfaring, Larvik, Flint og Rælingen, er klar for opprykk fra 1. divisjon kvinner.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larvik er klar for sin 28. sesong på øverste nivå. Klubben, som fyller 30 år i slutten av neste måned, rykket rett opp igjen etter å ha mistet elitelisensen og startet på nytt.

– Vi var usikre på hvor vi sto da vi startet opp. Derfor brukte vi treningskampene for alt det var verdt. Det ble en rar oppstart, men etter en treningsleir i Viborg fikk vi satt ganske mye. Det gjorde noe med helheten. Vi hadde dårlig tid, men jeg var aldri stressa, selv om vi ikke var i nærheten i siste turnering før sesongstart. Jeg hadde tro på konseptet og sa at hvis vi hengte med til jul, ble vi vanskelig å ta. Det viste seg å stemme. Jeg så tidlig at vi hadde potensial til å gjøre det bra og det ble et suksessår. Nå blir det spennende neste sesong, sier Larvik-trener Lars Wallin Andresen.

20191208-Flint-Lundemo,-Bergum-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgFlints Malin Lundemo (t.v.) og Mari Finstad Bergum. Foto: Svein André Svendsen

Flint rykket opp igjen etter seks sesonger utenfor det beste selskap. Klubben var helt nede i 2. divisjon i 2017/18, men rykket rett opp igjen. Neste sesong blir klubbens femte i eliteserien.

– Vi hadde en høst som var veldig bra, med mange viktige seirer. Det har gått litt nedover etter jul, men det holdt inn. Vi er veldig fornøyd med det. Vi fikk inn flere spennende spillere. Sammen med de som har vært i klubben en stund og unge jenter som har blitt tatt opp har det vært en fin sesong og det ser også veldig spennende ut for neste sesong. Det er trist at sesongen ble avsluttet som den gjorde, sier Marianne Iversen, som sammen med hovedtrener Tonje Larsen forlenget for to år i Vestfold-klubben.

20200308-Rælingen-Svensson,-Marte-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgRælingens Marte Juuhl Svensson. Foto: Svein André Svendsen

Rælingen rykket i likhet med Larvik direkte opp igjen og er klar for sin fjerde sesong blant elitelagene.

– For vår del ble sesongen litt delt i to, med en høstsesong vi ikke var fornøyd med. Vi varierte alt for mye, både i prestasjon og resultat. Vårsesongen ble nesten motsatt, da vi fikk veldig orden på ting, var stabilt gode og leverte veldig bra. Vi hadde noen nye spillere som vi brukte litt tid til å få til å fungere slik vi ønsket. Vi kom litt skjevt ut i begynnelsen av sesongen, men fikk mye trygghet da vi begynte å vinne kamper etter jul. Omstillingen fra å være underdogs i eliteserien til å være en av favorittene og et av lagene alle vil slå i 1. divisjon, var helt opplagt en mental omstilling vi ikke løste godt nok i den første tredelen av sesongen, sier Daniel Birkelund.

1. divisjon kvinner