Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019-Skövde-Wille,-Hans-Petter.jpg
Jonas Wille i Skövde. Foto: Hans Petter Wille

Jonas Wille tilbake til Danmark

Sist han var trener i Danmark gikk klubben konkurs. Nå returnerer Jonas Wille etter suksess i Sverige.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han dro først fra Halden til danske Midtjylland, som skulle være et storsatsende prosjekt. Klubben skulle øke budsjettet jevnlig og ta opp kampen med topp fem-lagene, men allerede like etter sesongstart ble det snakket om konkurs.

– Det ble en spesiell sesong, fra å lede serien i starten og gjøre det bra til å måtte kvitte seg med 10 av 15 spillere til jul og en konkurs i april. Det var en spesiell Danmark-opplevelse, men i ettertid er jeg er glad for at jeg har vært med på det. Jeg fikk mye erfaring fra flere scenarioer på høyt nivå, minnes Wille.

Nå har han hatt to veldig fine år i Skövde, i en håndballby med ekstrem håndballinteresse. Klubben har vært litt sulteforet på suksess med en god tidligere historikk, etterfulgt av magre år og kjempet for å unngå nedrykk.

– Det har vært to suverent fine år i Skövde, man er privilegert når man får lov til å være trener på et sted hvor håndballen blir satt så pris på. Det har jeg virkelig synes har vært morsomt. Klubben gikk fra 11. plass året før til 3. plass og semifinale i sluttspill, vi var det store overraskelseslaget der, forteller han.

Jonas Wille ble kåret til årets trener for den prestasjonen.

– Det var mye publikum. Vi hadde 2000 i hallen og har gjort det like bra i år, nesten enda bedre, til coronaen kom …

Etter en litt tregere start denne sesongen, hadde klubben bare ett tap på de siste 18 matchene til det hele corona-stoppet.

– Vi begynte virkelig å finne formen og lå på 4. plass foran siste serierunde, som aldri ble spilt. Vi satt igjen med en tomhetsfølelse når sesongen ikke ble avsluttet med et sluttspill, som er det store i Sverige. Det blir ikke delt ut gullmedaljer, men Alingsås ble kåret til serievinner. Det blir ingen svensk mester denne sesongen.

Rundt sesongstart hadde han allerede takket ja til Mors-Thy og et nytt eventyr i Danmark.

– Jeg har visst hele sesongen at jeg skulle videre, derfor var det litt ekstra surt at vi ikke fikk avsluttet med et sluttspill og rundet av en fin tid med en konklusjon. Men det får vi ikke gjort noe med, og det er mange situasjoner som er verre enn det i den perioden vi er i.

Mors-Thy er en stødig og solid klubb. Sist jeg var i Danmark var det i en klubb som viste seg å være veldig lite solid, men nå føler jeg meg veldig trygg på at jeg går til en klubb der det er fullstendig kontroll på økonomi og alt annet.

– Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg drar til Mors-Thy når jeg har det så fint i Skövde, men jeg ønsker å være på så høyt nivå som mulig. Den danske ligaen holder enda høyere nivå enn den svenske. Mitt mål er å få Mors-Thy opp mot de beste lagene. Jeg har hentet inn Sander Øverjordet, som jeg også trente på U21-landslaget da han var der. Danske Rasmus Bech, som han også hadde i Halden, går fra Drammen til Mors-Thy. Fra før er Erik Toft i klubben.

Foreløpig vet han ikke når han kan flytte ned og starte i den nye jobben, det er det koronapandemien som styrer.

2020-Skövde-Wille,-Hans-Petter.jpgFoto: Hans Petter Wille