Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bjarte Myrhol.jpg
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix

En hjelpende hånd til de minste utøverne

Landslagskaptein Bjarte Myrhol står i spissen for innsamlingsaksjonen «Comeback».

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Norges fremste idrettsutøvere hjelper våre minste idrettsutøvere». Det er hva Comeback handler om. Bjarte Myrhol ønsket å gjøre noe for de yngste barna som faller utenfor idretten i disse koronatider, derfor tok han kontakt med Zucarellostiftelsen for å sette i gang en innsamling. Han fikk raskt med seg Håndballgutta som ikke var vanskelige å be, og tok deretter kontakt med kaptein Stine Bredal Oftedal på Håndballjentene som fikk med jentene også.

-20191213-Oftedal,-Stine-B_Foto-NTB-Scanpix-Vidar-Ruud.jpg

Kaptein Stine Bredal Oftedal og Håndballjentene ville gjerne bidra. Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

- Ideen ble veldig godt mottatt hos jentene. Vi synes det var et supert initiativ og er glade for at flere norske idrettsutøvere vil være med på dette, forteller Stine om prosjektet.

Hun er imponert over Bjarte Myrhol som først fikk i stand et møte om barns utfordringer, for deretter å sette i gang innsamlingsaksjonen.

- Det er en fin ting å gi barn muligheten til å fortsette med det de er glad i og å hjelpe de som faller utenfor. Idrett betyr så mye for meg, og jeg tenker at det ville være trist om det var jeg som falt ut tidlig, sier Stine.

Selv lever hun et nokså rolig liv i disse tider i forhold til hva hun er vant til.

- Det blir mye trening, avslapping og tid til å se på serier. Og det hjelper at været har vært fint, så jeg kan være ute.  Men det som skulle være størst og viktigst er borte på ubestemt tid, og det er merkelig. Vi må bare gjøre de tingene vi selv kan gjøre noe med, avslutter hun.

Mer om Aksjon Comeback

Ideen bak innsamlingskampanjen Comeback er en hjelpende hånd fra våre fremste idrettsutøvere til barn og unge over hele landet. Et initiativ av utøvere for utøvere. De innsamlede midlene skal brukes til å skape idrettsglede for barn som av ulike grunner faller utenfor idretten.

En mer normal hverdag vil komme. Idretten vil oppleve krevende ettervirkninger av denne krisen. Det vil i lang tid være mindre midler til å skape idrett og aktivitet. I tillegg vil det være flere familier som ikke har råd til å la barna sine delta på samme måte som før. Enda flere barn vil bli stående på sidelinjen uten å få oppleve den store gleden og felleskap som kommer fra idrett og aktivitet. 

Tildelinger av støtte vil skje via Zuccarellostiftelsen og være søknadsbasert. Søknadsfrister og kriterier vil kommuniseres på stiftelsens nettside så snart idretten kan starte opp igjen.

Du kan du også være med å gi et bidrag til aksjonen. Der ser du også hvilke andre idrettsutøvere som har bidratt.