Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Illustrasjonsbilde_baller_640x360web.png

EHF avlyser e-cup og kvalifiseringer

EHF avlyser alle europacuper sesongen 2019-20, unntatt avslutningen av Champions League.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette ble vedtatt på en videokonferanse avholdt av Det europeiske håndballforbundet (EHF) fredag. En rekke avgjørelser ble tatt rundt utsatte og kommende arrangement:

**De forestående utslagsrundene i VELUX EHF Champions League for menn, avlyses.

**Basert på tabellene i gruppespillet er de to beste lagene i gruppe A og B kvalifisert for Final4, som skal avvikles i Köln 28.-29. desember. Disse fire lagene er Barcelona, Paris Saint-Germain, Kiel og Telekom Veszprem.

**Kvartfinalene i DELO EHF Champions League for kvinner vurderes spilt sammen med Final4, som er planlagt gjennomført 5.-6. september i Budapest. Hvis det ikke går å avvikle Final4 i september, vil det bli lett etter alternativer i oktober, men da kan ikke kvartfinalene spilles samtidig. I så fall vil Metz, Esbjerg, Györ og Brest utgjøre lagene i Final4.

**De øvrige europacupene (EHF Cup og Challenge Cup) er avlyst, og vil ikke bli ferdigspilt.

**De siste fire rundene av kvalifiseringen til EM for kvinner 2020, er avlyst. Basert på rankingen er følgende lag kvalifisert for mesterskapet i Norge og Danmark: Frankrike, Russland, Nederland, Romania, Sverige, Ungarn, Montenegro, Tyskland, Serbia, Spania, Slovenia, Polen, Tsjekkia og Kroatia. Norge og Danmark er kvalifisert som verter. Trekningen vil skje 18. juni i Wien.

**Europa-playoffen til VM i Egypt 2021 for menn er også avlyst. Følgende lag kvalifiseres, basert på ranking: Slovenia, Tyskland, Portugal, Sverige, Østerrike, Ungarn, Hviterussland, Island, Tsjekkia og Frankrike. Fra før er Spania, Kroatia, Norge og Danmark kvalifisert.

**De seks europeiske nasjonene som neste vår (se i bunnen av i artikkelen) skal spille OL-kvalifisering for menn – Norge, Tyskland, Frankrike, Portugal, Slovenia og Sverige – blir satt opp med kvalifiseringskamper til EURO 2022 i perioden 6.-9. januar 2021.

**Europamesterskapene som skulle vært avholdt for Juniorgutta og  U-gutta i sommer, blir utsatt. Muligheten for avvikling i januar 2021, vil bli grundig vurdert, og avgjørelsen tas i juni.

**European Open for Jentelandslaget i Sverige i juni/juli, er avlyst.

**European BeachTour-finalene som skulle vært spilt på Kypros i juni, er avlyst. Det samme gjelder kvalifiseringsturneringen inn mot EM i beachhåndball 2021. Denne skulle vært avviklet i juli i Georgia og Hellas.

**EM beach for U16-lag utsettes, med forslag om gjennomføring 24.-27. september i Italia.

Les mer om avgjørelsene på EHFs hjemmesider

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har også kommet med en oppdatering fredag 24. april. De kunngjør nå at OL-kvalifiseringen for menn skal gjennomføres 12.-14. mars 2021, mens kvinnenes turneringer skal avvikles helga etterpå - altså 19.-21. mars.