Silje Solberg. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Videre til hovedrunden etter krevende slitekamp

Angola ga seg aldri, men etter nok en slitekamp ble det til slutt seier 30-24 for Håndballjentene i VM.

Dermed er Norge klar for hovedrunden i VM allerede før den siste kampen i gruppespillet.

Det ble på langt nær den tempofylte kampen med norsk kontringsfest mot Angola, som mange så for seg etter å ha sett returløpene til de angolske jentene hittil i mesterskapet. Vi så allerede mot Slovenia at Angola ikke lenger er så døgnville (seier 33-24).

Angola tok ledelsen i starten av kampen, men var også foran 10-9 seks minutter før pause, etter at ingen av lagene scoret på fem minutter på stillingen 9-9. Andrea Austmo Pedersen kom inn og stoppet angolske forsøk fra sjumetersmerket både på 9-9 og 10-10.

Det var afrikanerne som scoret først også i den andre omgangen, men fra 13-13 fikk Norge en luke på tre mål og det forspranget ga de aldri fra seg. Angola presset de norske jentene gjennom hele omgangen med sine lange angrep, men de norske jentene sto imot.

– Det ble nok en slitekamp, der vi måtte jobbe iherdig for å komme forbi og dra fra. Det er lærdomsrikt og krevende, men det viser hvor god stayerevne og arbeidsmoral vi har i gjengen. Det var litt opp og ned, men med seier 30-24 til slutt er jeg ganske godt fornøyd, sa Thorir Hergeirsson til TV 3 etter kampen.

Silje Solberg sto solid i det norske målet gjennom hele kampen og fikk også tidvis vist frem sine presise kontringsballer.

– Det var en fryktelig slitsom kamp, vi klarte aldri helt å ta knekken på dem, så det var en viktig seier, sa Silje Solberg til TV 3. Hun skrøt også av Andrea Austmo Pedersen, som kom inn og reddet to viktige sjumeterkast i 1. omgang.

Neste kamp:
Fredag: Nederland–Norge kl. 12.30. Siste kamp i innledende gruppespill.

VM kvinner, gruppespill
Norge–Angola 30-24 (13-12)
Aqua Dome, Kumamoto, Japan
1870 tilskuere
Mål Norge: Emilie Hegh Arntzen 6, Sanna Solberg-Isaksen 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Heidi Løke 3, Kari Brattset Dale 3, Stine Bredal Oftedal 3, Marta Tomac 3, Camilla Herrem 2, Stine Skogrand 2, Malin Aune 1, Moa Högdahl 1.
Toppscorer Angola: Azenaide Carlos 6.
Utvisninger: Norge 2x2 min., Angola 5x2 min.

Mer om VM i Japan
Offisiell VM-side
Mer om Håndballjentene

20191205-LKS-VM-Jubel-1-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpgNorsk jubel etter kampen. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191205-LKS-VM-Tomac,-Marta-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpgMarta Tomac. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Andrea Austmo Pedersen. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191205-LKS-VM-Løke,-Heidi-2-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpgHeidi Løke. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191205-LKS-VM-Högdahl,-Dale-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpgMoa Högdahl (t.v.) og Kari Brattset Dale. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191205-LKS-VM-Herrem,-Camilla-2-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpgCamilla Herrem. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix