Nervepirrende NM-finale for herrene

Elverum vant cupfinalen for femte gang etter en høydramatisk kamp mot Haslum. Sluttresultatet ble 35-33.

"Fantastisk!" sa Elverums trener Mikael Apelgren til TV2 etter kampen.

I år ble også cupfinalen til et "El Clasico"-oppgjør, da erkerivalene Haslum og Elverum møttes i Oslo Spektrum.
Det ble svært jevnt mellom de to lagene, som fulgte hverandre tett hele første omgang.
Lagene byttet på å lede med ett mål, eller det var uavgjort. Ved halvspilt førsteomgang var Haslum foran med to mål på 7-5. Så kom Elverum tilbake, og gikk opp i ledelsen 8-7. Til pause var stillingen 14-14.

Også andre omgang ble høydramatisk. I de første minuttene kom Elverum seg noen mål foran, men de fikk aldri mer enn tre måls forsprang.
Med 15 minutter igjen å spille var stillingen 23-23, før Elverum igjen rykket fra til 29-26.

Med snaut tre minutter igjen å spille utliknet Haslums Thomas Kristensen til 32-32, men så fikk Haslums veteran Anders Røe en utvisning, og Haslum måtte avslutte kampen med en mindre.
Det ble en dramatisk avslutning, men da dommerne omsider blåste av, var Elverum i føringen og kunne juble for nok et NM-gull.

NM-finale herrer senior
Haslum HK - Elverum Håndball Herrer 33-35 (14-14)
Oslo Spektrum
6548 tilskuere
Haslum HKs lag: Trond Tjemsland, Thomas Langerud Kristoffersen, Felix Abrahamsen Lunde 5, Anders Røe, Viktor Glatthard, Sander Andreassen Øverjordet 6, Vegard Sørlie Tennfjord 2, Jostein Straume Epland 3, Mads Falck Rekstad, Nikolai Tveter Strickland 2, Dominic Grimstad Peter 3, Thomas Kristensen 1, Stian Andre Brevik 7, Binai Aziz 4, Stian Grimsrud, Kristian Michaelsen Gjestrud.
Elverum Håndballs lag: Emil Kheri Imsgard, Throsten Fries, Didrik Wennberk Linderud, Rasmus Boysen, Alexander Westby 3, Simen Holand Pettersen 2, Lukas Sandell 7, Tobias Grøndahl, Kristian Krag Ørsted, Jonas Burud, Endre Langaas 1, Magnus Fredriksen 5, Thomas Solstad 1, Sigvaldi Gudjonsson 9, Alexander Blonz 3, Sebastian Henneberg 4.
Utvisninger: Haslum HK 8x2 minutter og ett rødt kort, Elverum Håndball 1x2 minutter og ett direkte rødt kort.