GULLJENTER: Aker Topphåndball vant første finale. Foto: Svein André Svendsen

Aker tok NM-gull for første gang

Karoline Lund storspilte da Aker Topphåndball vant J20-finalen 44-29 over Rælingen.

Både Rælingen og Aker spilte sin første NM-finale da de møttes til dyst søndag morgen. Aker tok raskt føringen i kampen og ledet 8-3 etter drøyt åtte minutter. Med godt forsvars- og keeperspill, og en Karoline Lund i storform, fosset Aker mot NM-gull og Rælingen hadde problemer med å holde følge. Til pause stod det 20-11 i Akers favør.

Etter pause fortsatte Aker å øke ledelsen. Rælingen kom til gode sjanser i angrep, men ble straffet knallhardt på tekniske feil av et kontresterkt Aker. Samtidig stemte det meste for de svartkledde, og til slutt kunne Aker-jentene juble for en solid 44-29-seier og sitt første NM-gull.

Akers Karoline Lund ble kampens beste spiller med sine 11 nettkjenninger, se intervju nederst i saken. For Rælingen ble Carina Berg toppscorer med 6 mål og Sarah Deari Solheim vartet opp med kampens scoring - en fin backhand på kontring.

Tuva Høve tok sitt tredje juniorgull. I fjor vant hun NM-finalen med Byåsen.

Neste NM-finale er mellom juniorlagene Follo HK og FyllingenBergen kl 12.00.