Det ble tap i første kampen i tredje kvalifiseringsrunde for Marinko Kurtovics Arendal. Her fra en tidligere kamp.

ØIF Arendal sikret seg godt utgangspunkt

Arendal var sterke i kampen mot HBC Nantes på bortebane, men det holdt ikke helt til seier for det norske laget.

ØIF Arendal stjal raskt en liten ledelse over det franske hjemmelaget. Nantes fulgte etter i hele første omgang, men klarte ikke ta igjen Arendals ledelse. Etter halvspilt kamp ledet Arendal 15-12.

I andre omgang spisset det seg til. Arendal hadde en tremålsledelse, men etter 40 spilte minutter hadde Nantes tettet luken og det stod 20-20. Hjemmelaget hadde giret opp i pausen og etter de hadde tatt igjen det norske bortelaget hadde de ingen planer om å gi Arendal en luke igjen. Ti minutter senere kom Nantes til ledelsen for første gang i kampen.

De siste ti minuttene av andre omgang ble en knivende kamp hvor stillingen ble utlignet for hvert mål. Nantes satt det siste målet og med det også det seirende målet. De franske vertene vinner den første kampen i tredje kvalifiseringsrunde 30-29 over Arendal.

Martin Lundell gjør en god kamp og setter hele ni mål for Arendal. Seieren til Nantes var knapp, og Arendal tar derfor med seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret om en uke, søndag 24.november kl 17:00.

– Vi skal være klar over at enn så lenge har vi bare gjort en god prestasjon på bortebane. Vi har mer å gå på. Det tror jeg også at HBC Nantes har. Så skal vi ha fokus på å gjøre en god prestasjon på hjemmebane neste søndag. Først etter kampen vil får vi se hva prestasjonen holder til, sa Arendals trener Marinko Kurtovic etter kampen, ifølge klubbens egen nettside.

– La det være sagt helt tydelig. HBC Nantes er fremdeles store favoritter til å gå videre til gruppespillet. Men vi har gitt oss selv en real sjanse for å sjokkere. Noe vi er nødt til å gjøre ennå en gang om det skal gå, la han til.