Alexander Blonz var brennheit i starten av kampen mot MOL-Pick Szeged. Det holdt dessverre ikke for det norske laget som tapte 32-25.

Elverum tapte stort etter lovende start

I første omgang hang Elverum godt med mot det ungarske storlaget, men i den andre ble de løpt i senk.

Hedmawrkingene tapte til slutt 32-25 mot MOL-Pick Szeged i søndagens kamp.

Elverum var store underdogs før gruppespillskampen i Champions League mot MOL-Pick Szeged søndag kveld. Med ett poeng på de første seks kampene lå de før kampen på nest sisteplass i gruppen sin, mens det ungarske laget lå på tredjeplass med ni poeng.

Bortelaget fra Norge startet meget friskt. Gjestene gikk opp i en 5-3-ledelse da islendingen Sigvaldi Bjørn Gudjonsson satte inn sitt første for kvelden fra sin kantposisjon, i det som var en målrik start på kampen. Elverum var dødelige effektive, og unggutten Alexander Blonz scoret imponerende fem mål i løpet av de første tolv minuttene.

Så bestemte Mirko Alilovic i Szeged-målet seg for at nok var nok. Med en rekke feberredninger stoppet han nesten alt Elverum kom med, og vertene ledet 12-9. Alexander Westby scoret etter 21 minutter Elverum sitt første mål på lang tid, og startet med det en ny god periode for bortelaget. Til pause lå det norske laget under 13-15.

Tilskuerne i den intime Varosi Sportcsarnok stadion fikk se et hjemmelag som økte ledelsen i starten av den andre omgangen. Den kroatiske landslagsmålvakten Alilovic høstet skryt fra hjemmesupporterne etter mye godt keeperspill. Elverum dro på seg unødvendige utvisninger, og i angrep satt ikke innspillene til linja.

Elverum slet stort med å score i andre omgang, og hadde gått åtte minutter uten nettsus da 2000-modellen Blonz scoret alene mot keeper. Elverum lå under 18-24 halvveis i omgangen, og det så veldig vanskelig ut å få med seg poeng hjem til Norge.

Den siste delen av kampen ble en maktdemonstrasjon fra vertene, som lekte seg og scoret flere lekre mål mot slutten.

Elverum tapte til slutt 25-32. Toppscorer ble, som i forrige Champions League-kamp, Alexander Blonz med åtte mål.

Trykk her for å lese om Elverums forrige kamp i Champions League

Champions League, Gruppe A
MOL-Pick Szeged - Elverum 32-25 (15-13)
Varosi Sportcsarnok stadion
3200 tilskuere
Mål Elverum: Alexander Blonz 8, Sigvaldi Gudjonsson 2, Lukas Sandell 1, Alexander Westby 3, Sebastian Henneberg 1, Thomas Solstad 3, Endre Langaas 1, Tobias Grøndahl 2, Didrik Linderud 3, Jonas Elverhøy 1. Øvrige spillere: Kristian Ørsted, Rasmus Boysen, Emil Kheri Imsgard, Jonas Burud, Magnus Fredriksen.
Toppscorer Szeged: Dmitry Zhitnikov 5.
Utvisninger: Szeged 6x2 min. - Elverum 5x2 min.