Ragnhild Valle Dahl ble kampens toppscorer med 11 mål. Bildet er fra en tidligere kamp.

Seier i siste gruppespillkamp

Ragnhild Valle Dahl storspilte da Vipers slo HC Podravka Vegeta 34-28 i Champions League.

Med en andreplass i gruppe A hadde Vipers sikret seg en plass i hovedrunden allerede før den siste kampen mot det kroatiske laget. Allikevel gikk de hardt ut fra start på hjemmebane.

Ragnhild Valle Dahl viste nok en gang frem skuddkvalitetene sine og stod for fem av Vipers' seks mål de første ti minuttene. Da stod det 6-4 på tavla. Kristiansand-laget var i føringen, men et tidvis slurvete angrepsspill og returløp gjorde at gjestene kunne utligne gang på gang, senest på stillingen 10-10. Det var dog siste gangen lagene stod likt - utover i omgangen leverte Yang noen viktige redninger som ga Vipers mulighet til å dra fra. Fem Løke-scoringer i siste halvdel av omgangen bidro til at Vipers lå syv mål foran til pause, 20-13.

I andre omgang var det jevnere mellom lagene. Med tre målvaktsredninger og enkle scoringer mot et defensivt Vipers-forsvar, kunne gjestene redusere ledelsen til fire mål ved halvspilt omgang. Vipers' trener Ole Gustav Gjekstad etterlyste flere dueller og et mer aggressivt forsvar, men det kroatiske laget fortsatte å komme til gode muligheter. Vipers klarte allikevel å beholde ledelsen kampen ut og det endte til slutt 34-28.

Vipers tar med seg fem poeng inn i hovedrunden som spilles etter jul.