Thale R. Deila og resten av juniorjentene overbesiste mot Romania

Rundspilte Romania etter drømmeåpning

Med en markant forbedring i alle ledd fra dagen i forveien var Romania sjanseløse mot Norges juniorjenter.

Det ble en drømmeåpning for juniorlandslaget da de i kveld spilte sin andre kamp i firenasjonersturneringen i Ungarn. Norge gikk umiddelbart opp i ledelse, og lå foran både 8-1 og 9-1.

For publikum var det kanskje lite spenning i den første omgangen, for Norge var såpass mye mer stabile at Romania knapt fikk satt spor på kampen. Til pause var Norge foran 15-8.

- I utgangspunktet er det et fantastisk forsvar og målvakt Benedicte Kalstad Hernes som styrer denne kampen i dag, kommenterte landslagstrener Knut Ove Joa etter spilleslutt.

For selv om det var mål det ble for lite av mot Danmark i går, satt ikke forsvaret helt der det skulle. I dag derimot... Dessuten satt ballen i nettet fremover også. Faktisk fikk alle utespillerne mål i dag!

- I den andre omgangen sank vi litt ned, av den enkle grunn at vi valgte å rullere mye og prøve ut ulike ting vi har hatt lyst til å trene på, kommenterte Joa.

Juniorjentene var disiplinerte, og sørget for seier i kveld. En solid en også.

I morgen klokken 18:00 møter Norge vertsnasjonen Ungarn. Ungarn har både VM sølv fra i fjor og EM gull fra i år i bagasjen. Joa og jentene gleder seg.