August Storbugt og resten av Halden-laget vant den første kampen i tredje runde i Challenge Cup.

Nervepirrende debut for Halden i E-cup

Halden innfridde forventningene i det første møtet mot Kauno Azuolas-KTU Kaunas i debutkampen i E-cup.

Det var stor spenning knyttet til Halden sin første kamp i E-cup lørdag ettermiddag. Laget var kvalifisert direkte til tredje runde i Challenge cup, og på motsatt banehalvdel sto Kauno Azuolas-KTU Kaunas fra Litauen. Begge kampene spilles i Remmenhallen i Halden, så selv om Halden sto oppført som bortelag i dagens kamp, hadde de hjemmepublikummet med seg.

I en nervepirrende kamp var det Halden som trakk det lengste strået, og kunne juble for seier i debutkampen i E-cup.

Vertene ledet 6-2 tidlig i den første omgangen, og særlig kantspilleren William Nilsen-Nygaard var effektiv i innledningen. Det var tydelig at mange av Halden-spillerne ville være delaktig i den første kampen i Challenge Cup. Hele åtte Halden-spillere noterte seg for scoring før det hadde gått 20 minutter.

Til pause ledet Østfold-laget 15-12. Hans Fredrik Cordt-Hansen og Kristoffer Henriksen var toppscorere for vertene med tre mål hver.

Spenningen steg i starten av andre omgang. Laget fra Litauen tok innpå Halden, og ti minutter ut i omgangen ledet Halden kun med ett mål, 20-19. Karolis Jankauskas var svært toneangivende for Kauno Azuolas-KTU Kaunas. Han sto med tosifret antall mål da lagene var like langt på stillingen 23-23.

Avslutningen på kampen ble så spennende som en kamp i Challenge cup skal være. Med drøye ti minutter igjen av kampen ledet Kauno Azuolas-KTU Kaunas for første gang. Vertene fra Østfold skrudde så opp tempoet, og ledet 29-27 med fem minutter igjen.

Det ble spenning til siste slutt, og det er det norske laget som har fordel før returoppgjøret. Sluttresultatet ble 32-28 favør Halden.

Returoppgjøret spilles i morgen. Den kampen spilles også i Remmenhallen i Halden.

Det er flere norske lag som er i aksjon i E-cup denne helgen.