Emil Imsgard leverte en oppvisning i Elverum-buret i annen omgang og bidro sterkt til det første poenget i Champions League. Foto: Svein André Svendsen.

Første Elverum-poeng i Champions League

Elverum tok sitt første poeng i Champions League med 30-30 mot Zagreb. Men gutta var likevel skuffet.

Det ble en thriller av beste merke da Elverum etter fem tap i Champions League spilte uavgjort mot det andre laget som også sto uten poeng, Zagreb - trent av legenden Veselin Vujovic.

Men det var lite glede å spore i Elverum-ansiktene etter 30-30 - forståelig nok. 15 sekunder før slutt ga den eminente straffeskytteren Alexander Blonz hjemmelaget 30-29 da han satte inn inn sin syvende syvmeter av syv mulige. Men på et frikast fire sekunder før slutt greide kroatene å lure Elverum med et innspill og dermed 30-30. Zagreb-spillerne jublet, mens de hvite fra de dype skoger bare var fortvilet.

- Litt skuffet, men også stolt over det vi gjør i annen omgang. Det var fantastisk det vi viste etter pause, sa Elverum-trener Michael Apelgren til Viasat etter kampen.

Jo, på en måte kunne Apelgren være fornøyd. Ved pause lå nemlig vertene under med fem mål, og Elverum var også fem bak ni minutter ut i annen omgang.

Det Zagreb-forspranget var ikke Elverum-keeper Emil Imsgard fornøyd med. Han overtok for Thorsten Fries etter pause og leverte en praktkamp, med hele 12 redninger på en halvtime. Det ga bestemannspremie.

Elverum koblet inn aggressiviteten etter pause, og ni minutter før slutt utlignet Blonz til 25-25. Elverum var virkelig i dytten. Og da Kristian Ørsted sørget for 26-25, tok det av i Terningen Arena som det ellers bare gjør på skikkelige bygdefester på Hedmark.

Zagreb tok tilbake føringen med ett mål to minutter før slutt, men så scoret Elverum to på rad - før laget ble lurt på et innspill til strek i siste sekund.

Seks av de åtte lagene i gruppen går videre.  Zagreb hjemme var ett av lagene Apelgrens gutter måtte slå. Nå blir den videre veien tøff, og den første styrkeprøven kommer borte mot MOL-Pick Szeged søndag 10. november.

Champions League, Gruppe A
Elverum-Zagreb 30-30 (13-18)
Terningen Arena
2034 tilskuere
Mål Elverum: Alexander Blonz 8, Sigvaldi Gudjonsson 5, Lukas Sandell 3, Alexander Westby 3, Sebastian Henneberg 3, Thomas Solstad 2, Simen Holand Pettersen 2, Endre Langaas 2, Kristian Ørsted 2.
Toppscorer Zagreb: Antse Gadza 8
Utvisninger: Elverum 8x2 min. - Zagreb 6x2 min.