Madeleine Hilby, Tertnes´ firemålsscorer og hjemmelagets beste spiller.

Femmålsseier til Tertnes i første Europa-duell

Tertnes beseiret Storhamar på hjemmebane søndag, da lagene møttes i tredje kvalifiseringsrunde til EHF Cup.

Tertnes kom best i gang hjemme i Haukelandshallen, og ledet 4-2 etter fem spilte minutter.
Få minutter senere var stillingen 5-5, før Tertnes igjen rykket ifra. Etter snaut halvspilt førsteomgang tok Storhamar time out. Da ledet Tertnes 8-5 etter en perle av en flyver fra Linn Gossé.

Den time-outen hjalp ikke stort, og Tertnes scoret kampens to neste mål.
Mot pause tettet Storhamar delvis igjen luka, og ved halvtid viste stillingen 15-14 til Tertnes.

Andre omgangs tre første scoringer var det Tertnes som stod for, og med 15 minutter igjen på klokka var hjemmelaget hele 7 mål foran, på 24-17.

Siste del av kampen vant Storhamar, men det hjalp så lite. Til slutt kunne bergenserne juble for femmålsseier 31-25, og har med det et godt utgangspunkt før bortemøtet på Hamar neste helg.

Guro Nestaker ble av en lokal jury kåret til Storhamars beste spiller, mens Madeleine Hilby ble Tertnes´beste spiller.

Lagene møtes til returoppgjør søndag 17. november i Boligpartner Arena på Hamar.