Sofie Winther-Hansen (t.v.), Johanna Fossum og Sara Helena Benterud fra EM i sommer. Foto: Kolektiff/EHF

Åpnet med storseier over Spania i ScanIberico

U-jentene (LK02) åpnet ScandIberico med storseier 30-16 over Spania i Hønefoss Arena fredag kveld.

Spania tapte for Norge i sommerens EM og endte sist, mens Norge ble nummer seks. Den gang skilte det fire mål mellom lagene, men denne gang ble avstanden større.

– Det er lenge siden forrige kamp med dette laget. Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen, kanskje spesielt at vi klarer å justere forsvarsspillet vårt etter en litt rotete start. Den største forskjellen på omgangene er forsvarsspillet og at vi etter pause klarte å løpe mer tempo i kontringsspillet, sa trener Tore Johannessen til TV 2.

Spania ledet i begynnelsen, men sju minutter uten spansk scoring frem til halvspilt førsteomgang endret 3-4 til 8-4 i norsk favør.

Spanjolene kom opp to mål bak, før Norge økte til tre inn mot pause. Etter pause økte stadig den norske ledelsen, og Spania sto ikke distansen like godt som Norge.

Johanna Fossum var god i målet gjennom hele kampen. På de første 20 minuttene etter pause hadde spanjolene kun scoret fem mål, mens Norge hadde doblet. Sofie Winther-Hansen ble kåret til banens beste spiller.

– Jeg synes vi sto veldig godt i forsvar og Johanna sto godt i mål. Vi spilte godt i angrep også, og det var en deilig følelse å kjenne at vi dro fra. Det vi hadde trent på funket godt, sa Winther-Hansen til TV 2 etter kampen.

U-jentene skal spille i Hønefoss Arena med Portugal, Spania og Sverige som motstandere.

Tidligere fredag hadde Portugal overraskende beseiret Sverige 25-14.

Lørdag møter U-jentene Portugal, søndag er Sverige motstander. Norges kamper i turneringen sendes direkte på TV2 Sport 2. For de øvrige kampene kan du kjøpe tilgang til livestreaming på SolidSport.