Solid i borteoppgjøret

Elverums første bortekamp i Champions League endte med tap 19-26 mot SG Flensburg-Handewitt.

I kampens første minutter var det Elverums supportere Taiga'n som hørtes best – og med god grunn.

Om Elverum ble avkledd mot Aalborg på hjemmebane på søndag, beholdt de klærne på i møtet med Flensburg.

Etter fire minutter spilt var Elverum foran på stillingen 2-3, men så kom en lang periode uten scoring fra Hedmarkingene, og Flensburg var etter 13 minutter foran på 7-5.

Til pause var stillingen 12-9 til hjemmelaget, som gjennom andre omgang holdt seg trygt foran Elverum.

Med fire norske landslagsspillere på laget, viste Flensburg fram gode målvaktsredninger fra Torbjørn Bergerud, kontringer fra Gøran Søgård Johannesen og Magnus Jøndal, samt knallharde langskudd fra Magnus Abelvik Rød.

Elverums målvakt Thorsten Fries vartet imidlertid også opp med gode målvaktsredninger – blant annet stoppet han Magnus Jøndal på to 7-meterkast.

Dette var nok et sterkt bidrag til at Flensburg aldri fikk score flere enn 26 mål, selv om de scoret 10 mål i løpet av kampens 20 siste minutter.

Til slutt endte altså kampen 26-19 i Flensburgs favør, men etter alle solemerker bør Elverum være mer fornøyd med denne kampen, enn med søndagens 10-målstap for Aalborg.

Elverums neste kamp i Champions League ligger an til å bli en håndballfest av de sjeldne. Det franske storlaget Paris Saint-Germain med profiler som Sander Sagosen, Mikkel Hansen og Nikola Karabatic kommer på besøk, sammen med nærmere 12000 tilskuere i Håkons Hall på Lillehammer.
Kampen spilles lørdag 28. september, og skal du ikke i hallen, kan du se kampen på en av Viasats kanaler.