June Bøttger var i fyr og flamme mot Polen. Her fra en tidligere kamp mot Island.

Rekruttjentene valset over Polen

De norske jentene sparte ikke på kruttet under søndagens kamp mot Polen.

Rekruttjentene skulle igjen i aksjon mot Polen, som de på fredag slo med god margin

På søndag var det de polske jentene som åpnet best. Norge slet med å tette igjen i forsvar, samtidig som angrepsspillet ikke satt som det skulle. Så våknet rekruttjentene, og da så de seg aldri tilbake.

Fra å ha ligget under 5-7 tidligere i omgangen, slapp Norge kun inn to(!) mål de siste 20 minuttene av første omgang.

Til pause var stillingen 15-9, godt hjulpet av fantastisk forsvarsspill og effektivt angrepsspill. Toppscorer halvveis var June Bøttger med tre mål.

Trener Michael O'Sullivan forklarer hva som gikk så bra de siste 20 minuttene av første omgang.

– Vi tok en timeout og justerte litt småting. De første minuttene var det mer våre feil enn deres spill som ga dem mål. Vi fikk rettet opp i det, og da sto vi meget godt i forsvar, sier O'Sullivan.

Andre omgang startet i samme spor som første omgang avsluttet. Polen med tekniske feil og norske jenter som sprudlet offensivt. Da Hege Løken satte sitt fjerde skudd på like mange forsøk rundt midtveis i omgangen, var rekruttjentene foran med 15 mål.

Norge holdt tempoet oppe helt til sluttsignalet gikk og vant 35-18. Toppscorer ble Julie Bø Jacobsen med seks mål, og like bak var både June Bøttger og Line Ellertsen med fem hver.

O'Sullivan var storfornøyd etter å ha feid Polen av banen i DnB Arena.

– Vi gjør en ny solid kamp. Vi får til de tingene vi har øvd på under trening gjennom hele samlingen, så det er morsomt å se. Jeg synes særlig Maren Aardahl og Emilie Christensen er gode i forsvar i dag, og offensivt spiller vi hverandre gode.

Treneren kan fortelle om en svært positiv samling for rekruttjentene.

– Det har vært fint å være her i Stavanger sammen med håndballjentene. Vi har hatt gode treningsøkter og landslagstrenerne har bidratt, noe jeg tror jentene setter pris på, sier O'Sullivan avslutningsvis.

Mer om rekruttjentenes samling i Stavanger.